Stire

Rezultatul autopsiei: Moartea Mădălinei Manole a survenit ?n c?teva minute

16.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Rezultatul autopsiei realizate de IML indică faptul că artista nu suferea de nicio boală cronică şi avea greutatea normală. Pesticidul înghiţit în cantitate foarte mare a fost cel care a dus la moartea vedetei.Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit cauzele decesului Mădălinei Manole. Moartea  ei a fost cauzată de înghiţirea, în noaptea sinuciderii, a 400 de mililitri de pesticid Furadan. Nu se ştie deocamdată dacă substanţa toxică a fost diluată înainte de a fi băută, sau dacă a fost combinată cu alte substanţe.

''Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Este o otravă foarte puternică. Cantitatea ingerată a fost mare, cantitatea absorbită a fost mare. La doza asta este foarte greu să îţi imaginezi că putea fi salvată'', a precizat Dan Dermengiu, director al Institutului de Medicină Legală.

Reprezentaţii IML vor face o analiză toxicologică amănunţită pentru a identifica substanţa din sângele vedetei, să vadă dacă pe lângă Furadan artista a mai luat şi alte substanţe toxice sau medicamentoase.
Cântăreaţa nu suferea de nicio boală cronică, avea greutate normală, potrivit rezultatelor autopsiei realizate de IML.
Potrivit IML, moartea artistei a survenit la un minut de la ingerarea substanţei.
Pesticidul care a provocat decesul Mădălinei Manole este extrem de toxic. Un singur mililitru din această substanţă poate fi fatal dacă este ingerat, spun medicii toxicologi. Pentru că face parte din grupa 1 de toxicitate, Furadanul nu poate fi comercializat. Cu toate acestea, pesticidul se găseşte în cele mai multe gospodării de la ţară.
Mădălina Manole a fost găsită decedată, miercuri dimineaţa, de soţul său, în locuinţa din Otopeni. Incidentul a fost anunţat de acesta la 112 în jurul orei 6.30, însă medicii sosiţi de urgenţă nu au mai putut-o salva pe cântăreaţă.
Artista şi-a justificat sinuciderea, în SMS-ul de adio trimis chiar pe telefonul ei, prin faptul că nu se mai suportă fizic, adăugând că oamenii din jurul ei "nu au nicio vină". "Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi cer scuze de la Puiu (soţul artistei - n.r.). Îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină. Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult", a scris ea în mesaj, potrivit unor surse judiciare.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al cântăreţei Mădălina Manole a fost depus azi în foaierul Sălii Radio din Capitală, acolo unde admiratorii îi vor putea aduce un ultim omagiu.
Artista s-a născut la 14 iulie 1967 în Vălenii de Munte. Şi-a făcut debutul muzical la vârsta de 15 ani, iar în 1991 a obţinut discul de aur pentru albumul "Fată dragă".

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro