Stire

Rugbystul Alexandru Grădinaru a decedat la 19 ani

16.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Alexandru Grădinaru a pierdut bătălia cu viaţa şi a plecat, în noaptea de miercuri spre joi, de la spitalul „Pelican” din Oradea, să joace rugby cu îngerii. „În contextul unei bronhopneumonii mixte (fungice si bacteriene) galopante, neresponsivă la tratament, venită pe fondul general cunoscut (leziune medularăcompletă C4 post-traumatică) al lui Alexandru Grădinaru, azi (nr. ieri) la ora5.40 a survenit un stop cardio-respirator. Alexandru nu a mai putut firesuscitat, în pofida eforturilor medicilor ATI-işti orădeni”, a declarat AlinPopescu, medicul coordonator al Federaţiei Române de Rugby. Rugbystul de la CSUAurel Vlaicu Arad a suferit o accidentare gravă în timpul unui meci decampionat, diagnosticul medicilor fiind unul extrem de dur - leziune medularăcompletă C4-C5, produsă ca urmare a unei luxaţii bilaterale de corp vertebralcervical. Accidentul a avut loc în timpul unui meci de rugby, la 31 martie2010. Un rugbist de la Baia Mare s-a prăbuşit peste Grădinaru, care a suferit odeplasare la trei vertebre de la coloană. Imediat după accident, sportivul afost transportat la Spitalul Judeţean de la Timişoara, unde a fost operat timpde şase ore. În urma accidentului, Grădinaru a rămas complet paralizat, daravea speranţe că un tratament cu celule stem, în China, îl va vindeca. Din păcateorganismul său nu a mai rezistat. „Moartea lui Alex ne provoacă o imensăsuferinţă. Suntem alături de familia îndurerată. Încercam să îl aducem pe Alexla un spital din Bucureşti, dar din păcate nu mai este cazul”, a declarat AlinPetrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby. „O veste care te cutremurăşi nu îţi găseşti cuvintele în astfel de momente. Suntem cu toţii alături defamilia îndurerată şi sperăm ca asemenea incidente să nu mai aibă loc pe niciunteren de spor”, a declarat şi preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei. 

Sâmbătă, înaintea meciului contra Tunisiei, se va ţine unmoment de reculegere în memoria lui Alex Grădinaru. Jucătorii români vor evoluacu banderole negre pe braţ. 

Facultatea de sport din cadrul UAV Arad deplânge moarteasportivului

Alex Grădinaru a fost un model pentru studenţii Facultăţiide Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Decanul acesteifacultăţi, con. univ. dr. Dan Aurel Banciu, deplânge dispariţia prematură acelui care a fost Alex Grădinaru. „Suntem alături de familia îndurerată şitransmitem condoleanţe familiei”, a spus Dan Aurel Banciu. În semn derecunoştinţă şi preţuire, începând din acest an, la admiterea la facultatea desport va fi instituită o probă de rugby, denumită „proba Alexandru Grădinaru”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro