Stire

Ceaţă totală la UTA

20.07.2010 ⋅ 0 comentarii

UTA a intrat în noua săptămână tot fără soluţii legate măcar de un buget minim, care să-i ofere posibilitatea de-a aborda cu puţin optimism problemele serioase cu care se confruntă. În lipsa unor fonduri minime  - circa 250,000 de euro - oficialii clubului sunt în imposibilitatea de-a se lansa la modul serios în activitate, fiind nevoiţi să risipească timpul în căutarea unor soluţii. 

Un fond de 200,000 - 300,000 de euro ar permite responsabililor clubului să aibă curajul de-a semna contracte cu jucătorii nominalizaţi de antrenori şi de-a aduce alţii, cu care s-a discutat, dar care se pregătesc cu alte echipe, neavând garanţia că, mutaţi la UTA, nu se vor trezi neplătiţi în cel mai scurt timp. Din acel fond s-ar putea demara tratativele, atât cu oficialii celor două cluburi din Serbia care au de încasat bani de pe urma lui Vasiljevic, cât şi cu jucătorii din fostul lot, pentru reeşalonarea datoriilor. 200,000 - 300,000 ar reprezenta un fond minim de pornire, care ar permite prezenţa echipei în campionat şi, cu îngăduinţa altora, rezolvarea parţială a problemelor care pot genera complicaţii: Vasiljevic şi jucătorii din vechiul lot, care urmează să atragă neprogramări.  Joi va avea loc Adunarea GeneralăActuala conducere a clubului UTA a convocat pentru joi Adunarea Generală, dar din informaţiile pe care le deţinem membrilor fondatori nu le se vor oferi soluţii, ci mai degrabă li se vor cere idei. Se va trece în revistă situaţia clubului şi se vor lua în discuţie posibilele soluţii, printre care şi acea insolvenţă la cerere, care nu rezolvă nimic, ci doar generează alte complicaţii pe termen mediu şi lung, în lipsa unei finanţări. Din Adunarea Generală fac parte actualii conducători ai clubului, foste glorii ale Bătrânei Doamne, precum şi câţiva suporteri, alături de Suporter Club UTA. 
SCU a cerut o discuţie cu autorităţile Şi asociaţia suporterilor se pregăteşte să intervină, după o perioadă în care preferat să stea în umbră. Aseară, la Old Lady’s Pub a avut loc o întâlnire a suporterilor utişti, ideea generală fiind de clarificare a liniei şi a poziţiei pe care o avea Suporter Club UTA vizavi de drama echipei fanion a Aradului. SCU deţine sigla, culorile şi dreptul de folosinţă al numelui UTA şi ar putea avea un rol important în cazul în care se va forţa o fuziune sau o lipire de alt club, mutare care este lipsită nu doar de demnitate, ci şi de logică, în condiţiile în care nu ar urma să dispară datoriile. Pe de altă parte, SCU a ales calea dialogului şi-a făcut demersuri pentru a obţine o întâlnire cu oficialităţile locale, în frunte cu primarul Aradului, însă rămâne de văzut ce va urma, nefiind excluse diverse forme de protest. Pe de altă parte, preşedintele Giovanni Catanzariti, rămas fără directorul executiv Alexandru Meszar, caută în continuare soluţii, fără rezultat încă. „Încă nu ştim ce va urma, căutăm. Am fost la Cluj, ne vor ajuta cu jucători dacă se va pune problema, dar nu acum, pentru că totul este incert acum”, a adăugat Catanzariti. (S.Ş.)

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro