Stire

Coadă la ?nscrieri la Universitatea de Stat ?Aurel Vlaicu? din Arad

21.07.2010 ⋅ 0 comentarii

După o săptămână de la începerea înscrierilor în învăţământul superior, candidaţii continuă să formeze cozi la facultăţile Universităţii de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV). În topul preferinţelor stă şi în acest an Facultatea de Ştiinţe Economice, urmată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială şi de Facultatea de Ştiinţe Umaniste. Mai mult un număr important de candidaţi din diferite alte judeţe ale ţării au venit la universitatea arădeană pentru continuarea studiilor.
Prima sesiune de înscriere în învăţământul superior, se desfăşoară la universitatea de stat din Arad în intervalul 12 iulie - 31 iulie cu afişarea rezultatelor în 31 iulie. Cei interesaţi pot veni de luni până vineri la sediul Universităţii din B-dul Revoluţiei, nr.77 (cu excepţia Facultăţii de Teologie, care desfăşoară înscrierile la sediul din strada Academia Teologică, nr.9), între orele 9-18 iar sâmbăta şi duminica între 9 şi 13. Admiterea se face prin concurs de dosare, pe baza mediei de la Bacalaureat, atât pentru locurile bugetare (530 de locuri fără taxă) cât şi pentru cele cu taxă. Anul acesta UAV pune la dispoziţia candidaţilor 38 de specializări de licenţă şi 30 de programe de masterat. „Stăm foarte bine cu înscrierile chiar dacă anul acesta a scăzut numărul de studenţi, la nivel naţional. Acest fapt este şi normal mai ales că România înregistrează o rată a natalităţii foarte scăzută, comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Un alt motiv, al numărului mic de studenţi, îl reprezintă Bacalaureatul din acest an deoarece doar 65% dintre candidaţi au promovat. Şi criza economică a determinat multe persoane să renunţe la studii superioare însă la noi taxele sunt cele mai mici din ţară”, ne explică prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, rectorul Universităţii de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad. 
Ştiinţele Economice sunt în top şi anul acestaÎn ultimii ani absolvenţi de liceu au optat într-un număr semnificativ pentru specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice, tradiţie continuată şi în acest an. Deşi candidaţii pentru un loc la facultate se înghesuiau ieri la toate facultăţile cele mai mari cozi au fost înregistrate la Şt. Economice. Aceştia au spus că, probabil în acest domeniu îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă. „Am optat pentru specializarea „Contabilitate şi informatică” deorece consider că este o specializare de viitor. Sper să îmi pot găsi mai uşor un loc de muncă cu această specializare”, ne spune Alexandra Vălcan. Şi Oana Deatcu a optat pentru o specializare de la această facultate şi anume „Administrarea Afacerilor” motivând - „cu această facultate poţi lucra într-o gamă mai largă de domenii şi sper că deşi suntem în plină criză economică, după absolvire să îmi găsesc mai uşor un loc de muncă.”Conform datelor centralizate după prima săptămână de înscrieri cele mai multe solicitări au fost pentru Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, Ştiinţe Umaniste urmate de Inginerie Alimentară, Inginerie, Ştiinţe Exacte, Design, Sport, Teologie. Şi numărul candidaţilor din afara judeţului nostru a crescut simţitor în acest an. Astfel din toamnă, pe băncile universităţii vor studia persoane din Bihor, Timiş, Caraş, Târgu Jiu, Alba Iulia dar şi din Moldova. 
Informaţii despre admitere şi specializări pe site-ul universităţii www.uav.roPersoanele interesate despre oferta educaţională a universităţii arădene, despre cadrele universitare, resurse sau diferite alte informaţii pot accesa site-ul acesteia www.uav.ro. Aici sunt disponibile, fiind zilnic actualizate o serie de informaţii şi noutăţi. Viitorii studenţi pot afla amănunte despre fiecare facultate şi specializare în parte precum şi despre profesorii care predau la acestea.

„Eu sunt din Timiş şi am venit la Arad la „Vlaicu” pentru că am auzit că este o universitatea foarte serioasă şi are foarte multe specializări. Foarte mulţi colegi din liceu s-au înscris la Arad. Eu am ales Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor şi sper să îmi găsesc de lucru în acest domeniu pentru că îmi place foarte mult.” Nicoleta Pletosu  „Am terminat studiile liceale la Colegiul Economic şi am decis să urmez şi studiile superioare în acelaşi domeniu. Am ales UAV pentru că este şi aproape de casă şi am auzit doar lucruri bune despre această universitate. Cred că absolvind studiile economice îţi poţi găsi mult mai uşor de lucru.” Cristian Pai

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro