Stire

ICIM-ul joacă tare pe piaţa transferurilor: Moni Brosovszky şi Larisa Toma, la Arad!

21.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Echipa arădeană se întăreşte puternic în vederea sezonului viitor, revenirea acasă a Monicăi Brosovszky fiind o mutare spectaculoasă, în care puţini credeau
Vicecampioana en-titre a României la baschet feminin, ICIM Univ. Goldiş Arad, a dat lovitura pe piaţa transferurilor. Managerul Marcel Urban a obţinut, în cursul zilei de marţi, semnătura a două dintre cele mai valoroase şi titrate jucătoare din ţară, Monica Brosovszky – Boriga şi Larisa Toma, ambele campioane în sezonul trecut cu MCM Târgovişte, echipă care se confruntă în această vară cu mari probleme financiare. Brosovszky, dublă campioană naţională cu ICIM, are 36 de ani, 1,75 metri înălţime şi poate juca pe poziţiile 1 şi 2. Maestră emerită a sportului şi cea mai titrată jucătoare româncă în ultimul deceniu, cu peste 250 de selecţii în echipa naţională a României, pentru care a participat la trei turnee finale ale Campionatului European, Monica se întoarce în oraşul natal şi la echipa unde s-a format şi a cunoscut primele succese interne şi internaţionale, de aici fiind convocată pentru prima oară şi la echipa naţională. Aceasta a mai evoluat de-a lungul carierei la KSK Miskolc (Ungaria), Cajacanarias Las Palmas (Spania), LMK Sfântu Gheorghe şi MCM Târgovişte. Larisa Toma are 35 de ani, 1,92 metri înălţime şi este pivot, jucând pe poziţia 5. Are peste 200 de selecţii în echipa naţională a României şi este triplă campioană a României, cu MCM Târgovişte. A mai evoluat de-a lungul carierei la Rapid Bucureşti, Montana (Bulgaria), LKS Lodz, Poznan, Polfa Pabianice (toate din Polonia), LMK Sfântu Gheorghe şi MCM Târgovişte. 
Stoenescu şi Graham - aproape rezolvate, Milovanovic a semnat în FranţaCele două vedete ale baschetului românesc au semnat pe un an cu ICIM. De asemenea, în următoarele zile ar putea fi bifat un nou transfer de marcă, oficialii arădeni fiind în tratative avansate cu un pivot străin experimentat. Două jucătoare din lotul cu care ICIM-ul a încheiat sezonul trecut, Stoenescu şi Graham, sunt aproape să semneze prelungirea contractelor, în timp ce Meszaros, Nagy, Drăgoescu, Mercea şi Urban sunt certitudini. Singura pierdere importantă faţă de sezonul trecut este sârboaica Milovanovic, care deşi a fost dorită în continuare, a semnat în Franţa. Lotul urmează să fie definitivat cel mai probabil în august, atunci când este aşteptat la Arad şi antrenorul Stacey Nolan. Reunirea e programată pentru data de 1 septembrie, echipa arădeană urmând să participe pentru al patrulea sezon consecutiv în cupele europene, de această dată în Liga Europei Centrale. (S.B.H.)

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro