Stire

Teodora Hotăran a dat funcţia de consilier local pe o slujbă bine plătită din Italia. Noul consilier PSD va fi secretarul executiv Marian Melinte

22.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Consilierul municipal PSD Teodora Hotăran a decis să renunţe la funcţie deoarece a găsit o slujbă bine plătită în Italia, care nu-i permite să mai activeze şi la Arad. Aşa au motivat colegii Teodorei din PSD demisia ei din funcţia de consilier local, trimisă atât la Primărie cât şi la partid. Locul Teodorei Hotăran în Consiliul Local Municipal va fi luat de secretarul executiv al PSD, Marian Melinte, următorul pe lista partidului supusă votului arădenilor în iunie 2008. PSD-ul are la Arad doar doi consilieri locali, celălalt reprezentant al partidului în CLM fiind Dorel Căprar. Acesta spune că Teodora Hotăran oricum ar fi fost suspendată din funcţie dat fiind faptul că ieri a fost a treia şedinţă ordinară a CLM la care a absentat. „ Teodora este plecată în străinătate, am înţeles că vrea să rămână definitiv acolo. Azi (n.r., ieri) e a treia şedinţă ordinară la care nu participă şi conform regulamentului ar trebui suspendată”, a declarat Dorel Căprar. Chiar dacă Marian Melinte este următorul pe lista de consilieri a PSD, există precedente în care conducerile partidelor politice au hotărât cine va fi consilierul care îi va lua loc demisionarului. În cazul PSD nu se va întâmpla aşa ceva, atât Dorel Căprar, cât şi preşedintele Marius Lazăr asigurând că nu vor fi probleme. „ Cel mai probabil şedinţa Biroului Judeţean (în care Melinte va fi validat, n.r.) va avea loc vinerea viitoare pentru că foarte mulţi colegi sunt plecaţi în concediu. Acolo se va lua o decizie, alături de alte probleme legate de organizaţia municipală. Nu cred că vor fi probleme pe subiectul acesta”, a declarat Marius Lazăr, referindu-se în ultima parte la desemnarea lui Marian Melinte drept succesor al Teodorei Hotăran. 
Melinte: „Nu voi fi doar o piesă de mobilier, ca şi consilierii puterii”Secretarul executiv al PSD Arad, Marian Melinte, susţine că a vorbit „zilele trecute” cu Teodora Hotăran (care nu a răspuns apelurilor telefonice ale Observatorului). „Şi-a trimis demisia scrisă la primărie şi la partid. Nu pleacă din partid, rămâne alături de PSD, dar a hotărât ca în următorii doi ani să-şi acorde mai mult timp pentru ea, având un loc de muncă bine plătit în Italia. E aproape imposibil să aibă cele două joburi”, a spus Marian Melinte. Secretarul executiv al PSD este sigur că nu va avea probleme din partea colegilor săi de partid care urmează să voteze pentru accederea sa în Consiliul Local Municipal deoarece „sunt un membru vechi al partidului, nu am sancţiuni.” Mai departe, Melinte mai spune că accederea în funcţia de consilier municipal nu-l va determina să candideze pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PSD Arad. „Nu intenţionez să candidez. Dacă voi fi validat în funcţia de consilier voi încerca să îmi fac datoria cât mai bine posibil, chiar dacă opoziţia nu este luată în seamă de puterea care conduce oraşul şi judeţul. Cu siguranţă nu voi fi doar un scaun, doar o piesă de mobilier ca şi consilierii puterii. Voi încerca să îmi fac datoria faţă de comunitate şi nu voi încerca să leg funcţia de consilier de activităţile mele private, pentru că nu admit asemenea lucruri”, a declarat Marian Melinte din postura de (aproape sigur) viitor consilier local. Melinte ar putea fi validat în funcţia în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro