Stire

Gloria Arad s-a impus ?n amicalul cu Naţional Sebiş, iar ACU se află aproape de finalul cantonamentului

23.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Naţional Sebiş şi Gloria Arad au disputat ieri dimineaţă un joc de verificare, în care ambii antrenori au testat mai mulţi jucători aflaţi în probe. Pe o căldură greu suportabilă, fotbaliştii au făcut cu greu faţă, iar la final s-a văzut pe faţa lor efortul depus. La finalul celor 90 de minute, Gloria a reuşit să se impună cu 2-0. Mai întâi a fost 0-0 după primele 45 de minute. A fost o primă repriză echilibrată, în care ambele echipe au trecut o dată pe lângă deschiderea scorului. Sălăjan de la Gloria a luat mai întâi la ţintă bara porţii lui Şoltez, după care Leucuţa, singur cu portarul, şi-a bătut joc de oportunitatea de a marca. După pauză, ambii antrenori au efectuat modificări în formaţii, iar Gloria a marcat imediat după reluarea partidei. Autorul golului a fost Roman Eşanu, fost fotbalist la Naţional Sebiş. Spre finalul meciului, Viderok va marca pentru 2-0, în urma unei faze cursive de atac. De menţionat că, la 1-0 pentru Gloria, Naţional Sebiş a marcat un gol, prin Cristian Feieş, însă, la semnalizarea tuşierului Augustin Păcurar, centralul Raul Negrilă a anulat reuşita fiului primarului. „Augustin Păcurar riscă să intre în şomaj, pentru gestul său”, a fost reacţia primarului Gheorghe Feieş, prezent la meci. „Dida” Păcurar, „asistent” de ocaziePartida dintre Naţional Sebiş şi Gloria Arad a fost arbitrată la centru de Raul Negrilă. Cum un asistent din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal nu a mai ajuns la joc, Augustin „Dida” Păcurar a luat fanionul şi l-a ajutat pe central. Organizatorul de competiţii de la Naţional a reuşit să-l enerveze pe Gheorghe Feieş după ce a anulat un gol al sebişenilor înscris, aşa cum spuneam, chiar de fiul primarului.
„Sebiş 1 a jucat cu Sebiş 2”Naţional Sebiş, echipă antrenată de Adrian Abrudean, a avut următoarea alcătuire: Şoltez – Cl. Feieş, Malancu, Lung, R. Popa, Huţanu, A. Pavel, Roşca, Popa, Leucuţa, Ivancea. În partea a doua a meciului, componenţa echipei a fost următoarea: Merşca – Jurcă, Lung, A. Lengyel, C. Toma, Huţanu, Sabău, Bărdan, Popa, Cr. Feieş, Şandru. De cealaltă parte, Leo Pinţa a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Silaghi – Ban, Manea, Dubeştean, Filaret, Popa, Turcuş, Calvin, Pantea, Sălăjan, Găldeanu. Pe parcursul reprizei a doua au mai fost utilizaţi Nica, Banilievici, Roman, Hulber, Viderok, Rusu şi Viţu. După cum se poate observa, în delegaţia Gloriei s-au aflat mai mulţi fotbalişti care au evoluat în sezonul trecut pentru Naţional Sebiş. Mai mult, chiar Leo Pinţa, actualul antrenor de la Gloria, a stat pe banca sebişenilor, iar organizatorul de competiţii „Tie” Berar, acum la Gloria, a activat la Naţional. Toate acestea l-a făcut pe primarul Gheorghe Feieş să spună că e un meci între Sebiş 1 şi Sebiş 2.
Sebişenii au urcat la munteImediat după terminarea jocului, lotul Naţionalului a servit prânzul în Sebiş, după care au urcat la Moneasa. Sebişenii vor avea parte de 10 zile de pregătire şi jocuri de verificare, după care îşi vor continua antrenamente în localitate până la începerea campionatului. Delegaţia sebişeană, condusă de Augustin „Dida” Păcurar, s-a cazat la Hotel Codru Moma, iar după amiaza a bifat primul antrenament la Moneasa. Silviu Costea, în conducerea NaţionaluluiNaţional Sebiş, începând din acest sezon, are un nou membru în conducerea clubului. Este vorba de directorul Hotelului Codru Moma. Silviu Costea, căci despre acesta este vorba, a acceptat imediat propunerea venită, mai ales că este un fan al echipei din Sebiş.
Cristian Luca a semnat cu gruparea lui FeieşNaţional Sebiş a dat lovitura înainte cu o zi de plecarea în cantonament. Gruparea de suflet a primarului Gheorghe Feieş a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Cristian Luca. Fostul golgeter de la Tricotaje Ineu şi ACU Arad a acceptat să semneze pe un sezon cu Naţional Sebiş şi pentru că-l cunoştea pe antrenorul Abrudan, cu care a jucat la Tricotaje Ineu.
Pinţa i-a vrut pe fraţii PontaAntrenorul Gloriei a fost prezent miercuri la partida dintre Progresul Pecica şi CS Vladimirescu, joc din cadrul Cupei de vară AJF şi încheiat cu victoria gazdelor, 4-2. Leo Pinţa s-a dus special al meci pentru a-i urmări pe fraţii Ponta, Angelo şi Gheorghe, precum şi pe Trif. După meci a discutat cu aceştia şi le-a propus să vină la Gloria. Din păcate pentru Pinţa, cei trei au refuzat oferta, dorind să joace şi în continuare în Divizia D.
ACU, aproape de finalul cantonamentuluiFotbaliştii de la ACU mai au de îndurat duritatea cantonamentului doar câteva zile. Căldura şi şeedinţele tari de pregătire îi fac pe jucători să-şi dorească să ajungă cât mai repede acasă. „Este foarte cald în timpul antrenamentelor. Nu ne plângem, este doar o constatare. Antrenamentele sunt şi ele la fel de grele”, a spus căpitanul de echipă de la ACU, Florin Rusu, unul dintre artizanii promovării în Liga a II-a.

Sursa: Observator.info

Autor: Din Moneasa, pentru Observator arădean, Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro