Stire

Mai mult de jumătate din candidaţii care au promovat Titularizarea nu au post

23.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Peste 200 de potenţiali „viitori profesori” au fost ieri prezenţi la şedinţa publică de repartizare a posturilor titularizabile. Din păcate candidaţi cu note mari - chiar 9,45 - nu au reuşit să ocupe un post în învăţământul arădean deoarece nu existau posturi titularizabile pentru materia respectivă. Anul acesta Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a scos la „bătaie” 115 locuri titularizabile, atât în municipiu cât şi în judeţ. Numărul persoanelor care au promovat examenul, adică au obţinut note peste 7 a fost de 255, mai mult de cât dublu comparativ cu locurile disponibile. Mai mult au fost cazuri unde s-au scos posturi la concurs, spre exemplu de profesor de Informatică însă pentru care niciun candidat nu a luat notă de trecere. „Astăzi (n.r. ieri) au loc şedinţele publice pentru repartizarea candidaţilor pe posturi. Din păcate avem şi cazuri în care, candidaţi cu note mari nu au reuşit să prindă un post din cauza lipsei de oferte. Spre exemplu la Educaţie fizică şi sport avem o medie de 9.45 însă nu sunt posturi pentru predarea în Limba română, ci doar în limba minorităţilor”, ne explică Mirela Aldescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Cei care nu au obţinut posturi la şedinţa de ieri mai au o şansă săptămâna viitoare însă pentru posturi cu statut de suplinitori şi nu de titular. „Săptămâna viitoare va fi şedinţa publică pentru suplinitori. Şi cei care au luat notă titularizabilă pot ocupa un post de suplinitor, în funcţie de oferta de posturi”, mai spune Aldescu.
După contestaţii 14 candidaţi au obţinut note mai mari de 7Participanţii la Examenul de Titularizare care nu au fost mulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea să le conteste, cererile fiind depuse direct la centrele de examinare. La acest drept au recurs 149 de candidaţi însă după evaluarea lucrărilor acestora, au fost modificate notele pentru 59 de lucrări. „Din totalul notelor modificate, 48 de lucrări au fost notate cu note mai mari iar 11 cu note mai mici decât cele iniţiale. Totdată, statutul candidaţilor s-a schimbat astfel – un candidat care înainte avea notă mai mare de cinci după recorectare a obţinut sub cinci. Pentru 11 candidaţi cu note mai mici de cinci rezolvarea contestaţiilor le-a adus note mai mari de cinci iar 14 candidaţi cu note sub şapte au obţinut note peste şapte”, precizează Mirela Aldescu.
 Gabriel Posa: „M-am prezentat la sedinta publica deşi ştiam că nu sunt posturi suficiente. S-au luat foarte multe note peste 7 însă anul acesta sunt foarte puţine posturi. Subiectele mi s-au părut destul de accesibile şi dacă învatai cât de cât puteai lua nota de trecere. Acum o să aşteptăm sedinţă publică pentru suplinire poate o să am noroc acolo.”

Ana Maria Budiu: “Am luat 9.45 la Examenul de Titularizare însă nu am post disponibil. Singura soluţie este să vin săptămâna viitoare să văd dacă nu voi obţine un post de suplinitor. Au fost doua posturi titularizare pentru disciplina mea – Educaţie fizică şi sport – însă cu predare în Limba minorităţilor pe când eu vroiam în Limba româna.”

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro