Stire

Eşec dureros la debutul ?n play-off

26.07.2010 ⋅ 0 comentarii

CSU MVT „Aurel Vlaicu” Arad – Steaua Bucureşti 3-38 (3-7)Teren Sânicolau Mic, spectatori: 150Au marcat: Calafeteanu 17 – lovitură de pedeapsă / Baraulea 40+4, 70, Zamfir 50, Dascălu 66, Ianuş 78, Melinte 80 – eseuri, Vlaicu 40+5, 66, 71, Pătraşcu 80 – transformăriArad: Ţăruş, Maxim, Băsălău, Moraru, Catargiu, Stoica, Sălăvăstru, Ciocan, Calafeteanu, Conache, Lemnaru, Bordea, Iftode, Stoichiţă, Filip. Au mai jucat: Radu Mihai, Bîtia, Beca, Florea, Ene, Purice, Strună. Antrenor: Ovidiu ŞerbanSteaua: Nere, Marinca, Mariş, Necula, Grigore, Melinte, Ianuş, Baraulea, Diaconescu, Dumbravă, Neiner, Dascălu, Cazan, Zamfir, Vlaicu. Au mai jucat: Mihalache, Marinescu, Moisei, Ioniţă, Andrei I., Vlad, Pătraşcu. Antrenor: Marin Moţ. Arbitri: Cristian Răduţă (Braşov) – Dănuţ Frăsineanu (Bucureşti), Nicolae Copil (Cluj).  
Derby-ul de sâmbătă dimineaţă, de la Sânicolau Mic, a început un un minut de reculegere în memoria lui Alexandru Grădinaru, rugbiştii arădeni fiind în continuare afectaţi de pierderea colegului lor de echipă. Stoica şi compania îşi dorea să debuteze cu dreptul în play-off-ul Diviziei Naţionale, pentru a mai putea spera la accederea în careul de aşi. De la a vrea până la a putea este însă drum lung, plus că Ovidiu Şerban s-a confruntat în continuare cu serioase probleme de lot. Fercu a venit accidentat de la naţională, Burcea s-a însurat sâmbătă, Grindei a lipsit datorită unor probleme personale, iar Rus, Roşu, Lazăr, Drenceanu şi Dîngă sunt accidentaţi. La toate acestea s-a adăugat o prestaţie modestă, lipsită de consistenţă şi orizont, „studenţii” jucând cu trac şi fără să îşi asume riscuri. 
Debuturi pentru Calafeteanu şi Conache, Fercu şi Burcea - absenţe notabileÎn primul „15” trimis pe teren de Şerban s-au numărat, printre alţii, Vali Calafeteanu, unul din puţinii jucători care şi-au făcut bine treaba şi Conache, cei doi „internaţionali” debutând astfel în tricoul Aradului, dar şi Bordea sau Stoichiţă, refăcuţi complet după problemele medicale. Steaua a controlat din primul până în ultimul minut meciul, superioritatea formaţiei din capitală, mult mai motivată şi conectată la joc, fiind evidentă. Bucureştenii au comis însă multe greşeli în prima repriză şi deşi au dominat clar, puţin a lipsit ca Aradul să conducă la pauză, după lovitura de pedeapsă transformată de Calafeteanu. În prelungiri însă, în urma unei presiuni constante şi a unei faze prelungite de atac, Baraulea a culcat balonul în terenul de ţintă arădean iar Vlaicu a transformat eseul, scor 3-7 după primul mitan. 
Victorie meritată pentru Steaua, net superioară pe întreg parcursul meciuluiChiar dacă au fost încurajaţi şi mobilizaţi la vestiare de antrenorul Ovidiu Şerban şi de patronul Dan Dinu, arădenii au fost de nerecunoscut până la final. Repriza a doua avea să fie o execuţie în direct, Steaua marcând eseu după eseu, prin Zamfir, Dascălu, Baraulea, Ianuş şi Melinte, în timp ce replica MVT-ului a fost mult sub aşteptări. Spiritele s-au tensionat pe final, Daniel Stoica încasând un cartonaş galben, de menţionat fiind şi accidentarea din debutul meciului a stelistului Grigore, care s-a ales cu o tăietură urâtă la gleznă, fiind transportat la spital. O înfrângere dureroasă pentru echipa arădeană, care în urma acestui duş rece mai păstrează şanse foarte mici pentru a accede la finalul sezonului între primele patru echipe din campionat. (S.B.H.)

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro