Stire

ACU şi-a ?ncheiat cantonamentul de la Moneasa şi va juca astăzi cu Bihorul Beiuş

27.07.2010 ⋅ 0 comentarii

ACU Arad îşi va încheia astăzi perioada centralizată de pregătire. Fotbaliştii arădeni au avut parte duminică de o zi mai lejeră, după ce dimineaţă au jucat un amical cu Marmosim Simeria, meci încheiat la egalitate 3-3, iar ieri au bifat ultimele două şedinţe de pregătire. Astăzi, ACU va coborî de la munte şi va disputa un nou joc de verificare. Iniţial se stabilise să se joace la Sebiş cu Naţionalul din localitate, dar în cele din urmă sebişenii nu au dorit ca să aibă loc un triunghiular în care să participe şi Bihorul Beiuş. Astfel, ACU va juca la Arad cu Bihorul Beiuş, partidă care va avea loc în Aradul Nou, începând cu ora 11:00. Cotel Bogoşel spune că e mulţumit de modul în care au răspuns fotbaliştii la efort. „Puţin mai în urmă e Bogdan Onu, dar e şi normal, după 9 luni de inactivitate”, spune antrenorul principal de la ACU.   Bogoşel are soluţii cu tineriiAşa cum se cunoaşte, echipele care activează în Liga a II-a sunt obligate de Federaţia Română de Fotbal să folosească pe toată durata partidei doi fotbalişti sub 21 de ani. După plecarea fotbaliştilor de la Salonta, directorul sportiv al clubului, Ciprian Roşca, şi-a făcut bine temele şi a adus la echipă alţi jucători tineri, care pot fi folositori. Portarul Paul Vlad, Uibariu, Codoban, Dragu sau Dragoş pot fi soluţii pentru antrenori. Din câte se pare, Costel Bogoşel va folosi încă din primul minut un jucător sub 21 de ani în poartă iar celălalt în teren.
Bundea va semna astăziZeno Bundea este poate cel mai mare câştig al echipei, după plecarea regretabilă a lui Călin Bota. Fotbalistul orădean nu a semnat încă un contract cu clubul din Aradul Nou, urmând ca la revenirea de la Moneasa să ofere un autograf celor de la ACU. „Din câte ştiu eu s-a înţeles cu conducerea clubului şi urmează la Arad să semneze un contract. Eu sunt foarte mulţumit de cum s-a pregătit la Moneasa”, spus Costel Bogoşel.Obiectivul? „Clasarea pe un loc cât mai bun”Costel Bogoşel a vorbit la finalul cantonamentului şi de obiectivul echipei pentru noul campionat. „Doamna preşedinte a participat la o şedinţă cu Consiliul Director şi domnul rector Ardelean şi, din câte am înţeles, obiectivul e clasarea pe un loc cât mai bun. Sperăm să nu avem pe final de campionat probleme cu retrogradarea. Probabil undeva în jurul locului 8 e obiectivul nostru”, a declarat antrenorul principal al echipei.
Se caută un căpitan de echipăLa ACU au existat în permanenţă discuţii în privinţa purtătorului banderolei de căpitan de echipă. Dacă în turul campionatului, Ovisiu Păşcălău a fost căpitan, în retur, odată cu accidentarea acestuia, banderola a fost purtată de Florin Rusu. Cum Păşcălău nu mai este la echipă, iar Rusu ar putea fi rezervă, în contextul în care Bogoşel e decis să-l trimită în poartă pe tânărul Paul, Observator arădean l-a întrebat pe antrenor cine va fi noul căpitan. „Din punctul meu de vedere, aş dori ca echipa să-şi numească liderul. Nu fac o problemă din asta, avem mulţi jucători experimentaţi care merită cu prisosinţă să poarte banderola”, a declarat Bogoşel.
„Greu de spus în ce compartiment stăm cel mai bine”ACU Arad a făcut destul de multe achiziţii în această perioadă, dar a şi pierdut doi componenţi de bază ai lotului, şi aici ne referim la Păşcălău şi Bota. „Greu de spus în ce compartiment stăm cel mai bine. Dacă ne uităm în urmă cu un campionat sau în Divizia C, apărarea a fost punctul forte. Cel puţin în turul ultimului sezon, când atacul, în schimb, a lăsat de dorit. În retur, apărarea a făcut meciuri bune, şi-a revenit şi ofensiva şi am şi marcat. Acum ne-am întărit în toate compartimentele. La mijloc e Bundea, iar în atac s-au schimbat toţi oamenii. Avem o echipă echilibrată”, a mai spus antrenorul principal de la ACU.
„UTA nu poate fi niciodată ACU sau Gloria”Costel Bogoşel a declarat pentru Observator arădean că UTA nu poate fuziona cu nici o echiţă şi va trebuisă rămână în permanenţă Campioaana provinciei. „Într-adevăr, n-au fost zvonuri, a existat o tentativă. Eu am refuzat din start, pentru că era nefiresc. Ar fi fost mai mult rău decât bine. Doamna Onu ştie ce a vorbit cu domnul primar, care e şi el într-o situaţie destul de grea. Dacă la UTA era linişte şi stabilitate, era altceva. UTA nu poate fi niciodată nici ACU, nici Gloria sau altceva, chiar dacă va fi nevoită să înceapă mai de jos. Percepţia spectatorilor ar fi fost negativă şi nimănui nu-i convine să depună suflet şi o muncă destul de grea, iar apoi să fie apostrofat în fel şi chip”, a spus antrenorul care în trecut a îmbrăcat tricoul Bătrânei Doamne.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro