Stire

Liberalul Ciupe: ?PDL are la Arad 17%, e normală prăbuşirea asta!?

29.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Democrat-liberalul Igaş, în replică: „pentru modul cum am reprezentat judeţul Arad la nivel central, pentru investiţiile pe care le-am făcut în judeţ, nu ne este ruşine” Preşedintele interimar al PNL Arad, Ionel Ciupe, spune că dintr-un sondaj de opinie intern al partidului rezultă o răsturnare de situaţie în politica locală foarte spectaculoasă. Fără să vrea să dezvăluie în amănunţime datele sondajului (de altfel, nici firma care l-a realizat şi datele tehnice), Ciupe a prezentat câteva cifre. Rezultă de aici o erodare puternică a PDL, pe care liberalul o găseşte pe deplin justificată. „PDL se erodează pe zi ce trece. Am primit de la Bucureşti nişte sondaje interne. Pe mine m-au interesat în special Aradul şi Timişul. În Bihor, stăm destul de bine, avem primarul municipiului Oradea. La Arad, suntem plasaţi în municipiu la 30%. În judeţul Arad, în momentul acesta avem în jur de 26%. Cei de la PSD stau mai bine în judeţ, dar stau slab în municipiul Arad. Pot să vă spun că PDL are 17,8%, în momentul acesta, la nivelul judeţului. Pentru unii poate e greu de crezut, pentru că au fost atât de puternici. Dar tocmai pentru că au avut la un moment dat cele mai bune rezultate din ţară, e normal să se întâmple prăbuşirea asta. Acolo unde e mai puternic, acolo e erodarea mai serioasă” a declarat Ionel Ciupe.
Ciprian Luca: „Mi se parea prea mult 17% pentru PDL”Deputatul PSD Ciprian Luca spune că estimările şi datele sale sunt similare cu cele exprimate de Ione Ciupe: într-adevăr, PSD creşte în judeţ, dar are probleme în municipiu. El anticipează o cădere şi mai accentuată a pedeliştilor. „Mi se pare prea mult, foarte mult 17% pentru PDL, în acest moment. Ca om care circulă zi de zi între oameni, în judeţ, pot să vă spun că erodarea acestui partid e şi mai puternică. Cei din colegiul meu au fost fani Traian Băsescu şi PDL, au crezut că vor face ceva pentru oameni. Acum, cei care i-au susţinut sunt cei mai vocali în a-i înjura. Inclusiv unii dintre primarii şi liderii locali PDL. Pot să şi citez din unii dintre aceştia – PDL va avea o soartă mai tragică decât PNŢCD” arată Luca. Deputatul PSD confirmă că, din datele sale, electoratul pe care îl pierde PDL în municipiu se îndreaptă în acest moment spre PNL. „Este fireasc să rezulte că PSD creşte mult în judeţ, şi eu am aceste date. Pe de altă parte, ştiu că în municipiu avem încă probleme. Electoratul pe care îl pierde PDL se îndreaptă spre PNL, nu spre PSD. Va trebui să ne reorganizăm în alt mod, în municipiu, pentru a rezolva aceste probleme” apreciază deputatul PSD.
Constantin Igaş: „Pe cei care vor să afle realitatea îi poftesc să iasă în spaţiul public, să se întâlnească acolo cu arădenii” Senatorul Constantin Igaş a contrazis, evident, declaraţiile liberalilor şi pesediştilor. El a reluat o temă exprimată deja: la Arad lucrurile sunt diferite faţă de Bucureşti. „Este o analiză superficială, care nu poate fi privită cu seriozitatea cuvenită. Partidele din opoziţie, şi mă refer în special la cele arădene, nu s-au remarcat cu nimic, decât prin anumite declaraţii politice, în urma unor materiale impuse de la nivel central. Cred că realitatea e cu totul alta, iar pe cei care vor să afle realitatea îi poftesc să iasă în spaţiul public, să se întâlnească acolo cu arădenii, să schimbe impresii, să probeze în aceste întâlniri dacă sunt cunoscuţi de către arădeni, dacă arădenii sunt interesaţi de oferta lor electorală. Cred că ceea ce se întâmplă la nivel naţional în politica românească nu este valabil şi la Arad. Arădenii au putut vedea cu ochiul liber dacă am făcut demersuri să realizăm ceea ce am promis. Eu cred că pentru modul cum am reprezentat judeţul Arad la nivel central, pentru investiţiile pe care le-am făcut în judeţ nu ne este ruşine” a replicat Constantin Igaş.

Sursa: Observator.info

Autor: Flavius Ghender ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro