Stire

Universitatea ?Aurel Vlaicu? a afişat rezultatele primei sesiuni de admitere pentru studii de licenţă şi masterat

02.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Universitatea de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad a încheiat prima sesiune de înscrieri pentru studiile de licenţă şi de masterat pentru anul universitar 2010-2011. Cei care s-au înscris la una dintre specializările celor nouă facultăţi existente au putut afla rezultatele sâmbătă seara, când au putut depune şi eventualele contestaţii. 
Universitatea „Aurel Vlaicu” a scos la concurs, pentru admiterea din acest an, pe lângă locurile cu taxă şi 530 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de licenţă şi 410 locuri fără taxă la studiile universitare de masterat, admiterea pe aceste locuri realizându-se în funcţie de media de la Examenul de Bacalaureat. Pentru cei care au fost repartizaţi pe locurile cu taxă, aceasta se poate plăti fie integral fie în trei rate. Rezultatele admiterii pot fi văzute atât la sediul Universităţii din Bulevardul Revoluţiei, nr 77 cât şi pe site-ul acesteia – www.uav.ro, pe prima pagină, la capitolul „Noutăţi”. Pentru locurile rămase neocupate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în perioada 1-18 septembrie, cu afişarea rezultatelor în 18 septembrie. Şi în acest an cea mai căutată facultate a fost cea de Ştiinţe Economice, urmând Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţele Umaniste şi Ingineria. 
Beneficii pentru studenţii UniversităţiiStudenţii din cadrul universităţii, pot beneficia de condiţii foarte bune pe parcursul anilor de studiu, având posibilitatea să obţină burse sociale, de studiu şi de merit atât în cazul celor care au ocupat locuri fără taxă cât şi cu taxă. Valaorea burselor acoperă toate cheltuielile de şcolarizare. De asemenea, se pot obţine şi burse de şcolarizare în străinătate şi cuprinderea în proiecte europene, UAV derulând numeroase proiecte europene în Germania, Norvegia, Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi Finlanda. Totodată universitatea acordă reduceri de tarife pentru transport, manifestări culturale şi sportive. Cei care doresc să se cazeze în căminele studenţeşti pot beneficia de masă la cantină dar şi de diferite tabere studenţeşti gratuite.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro