Stire

Inspectoratul şcolar cere scolilor generale să ?ndemne absolvenţii de clasa a VIII-a să urmeze liceul

05.08.2010 ⋅ 0 comentarii

În urma celor două repartizări computerizate a candidaţilor în clasa a IX-a au mai rămas aproape 469 de locuri libere în liceele de pe raza judeţului Arad. Cum numărul locurilor în clasa a IX-a a fost cu puţin mai mare decât al elevilor care au terminat clasa a VIII-a, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad a făcut un apel şcolilor generale prin care li se cere să depisteze elevii care au rămas nerepartizaţi.

După a doua etapă a admiterii 2010 din totalul de 4.350 de locuri disponibile, la licee au rămas neocupate 469 de  locuri. Locurile disponibile au inclus, pe lângă învăţământul normal, la zi şi pe cele special, seral sau cu frecvenţă redusă. Aceste locuri vor putea fi ocupate în perioada 1-10 septembrie 2010 de absolvenţii de clasa a VIII-a care au rămas nerepartizaţi după primele etape sau nu au participat, din diferite motive, la primele etape de admitere.
La Evaluarea Naţională susţinută în clasa a VIII-a au participat 3.633 de elevi însă au optat pentru un loc în clasa a IX- a cu aproximativ 80 mai puţini. Astfel din cei 3.633 de elevi care au susţinut Evaluarea au fost repartizaţi 3.551. Pentru ca în Arad să fie cât mai puţini tineri care rămân neşcolarizaţi Inspectoratul a cerut printr-o adresă, tuturor şcolilor generale – „Vă rugăm să identificaţi absolvenţii din unitatea şcolară pe care o conduceţi, nerepartizaţi în acest moment, pentru a-i orienta să participe la cea de-a treia etapă de repartizare, ce va avea loc în perioada 1-10 septembrie.... Vă rugăm să analizaţi fiecare caz în parte şi să întreprindeţi tot ce este posibil pentru şcolarizarea în continuare a tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a, având în vedere că învăţământul obligatoriu este de 10 clase. După a treia etapă, ne veţi raporta nominal cazurile de absolvenţi nerepartizaţi şi cauzele acestor situaţii de abandon.”

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro