Stire

UTA e "subţire" şi aşteaptă ?ntăriri ?n timp ce conducerea lucrează pentru transferuri

10.08.2010 ⋅ 0 comentarii

UTA se află de luni după-amiază în Ungaria, pentru un stagiu centralizat de cinci zile într-o localitate aflată în judeţul Bekes, la circa 70 kilometri de Arad. În cursul dimineţii de luni, staff-ul tehnic al Bătrânei Doamne a clarificat structura lotului, care este şi acum unul provizoriu, dar ceva mai avansat decât cel cu care s-a lucrat în ultimele trei săptămâni.    Livsit, Smaranda şi Bodea - portariLa capitolul portari, UTA i-a păstrat pe Livsit, Smaranda şi Bodea, arădeanul Ovidiu Păşcălău neintrând în calculele utiştilor. Livsit vine de la Pandurii 2 Târgu Jiu, formaţie pentru care a apărat în cadrul eşalonului trei, în sezonul trecut, având o singură apariţie pentru prima echipă, într-un meci din Cupa României, cu Poli Iaşi. Smaranda a evoluat pentru Fortuna Covaci în ediţia trecută, iar Bodea este juniorul utist, fiind păstrat în lot.  Aproape sigur, UTA se va baza pe cei trei în debutul noului sezon, alte mutări fiind mai puţin probabile, dar nu imposibile în acest moment. 
Găuri în apărare: Polgar, Bumbac, Pascariu şi, posibil, Mutulescu, Roman şi PocucaUTA nu stă bine deocamdată la capitolul fundaşi. Deocamdată, antrenorii se bazează pe Polgar, Pascariu, Bumbac, în timp ce Roman, Mutulescu şi Pocuca sunt cu semnul întrebării. Polgar, deşi este un jucător de profil ofensiv, reprezintă pentru moment variantă pentru poziţia de fundaş dreapta. Pascariu şi Bumbac sunt fundaşi centrali, în timp ce unica variantă pentru flancul stâng este Roman. El şi Mutulescu nu au situaţia clară. Ar rămâne la UTA, chiar şi pe salarii mai mici decât în sezonul trecut, cu condiţia să-şi primească restanţele din returul ediţiei trecute. În ceea ce-l priveşte pe Pocuca, el a fost până vineri în programul echipei arădene, iar de marţi s-ar putea alătura lotului în Ungaria. Sârbul nu acceptă un salariu mai mic decât în sezonul trecut, circa 1,500 de euro lunar, şi rămâne de văzut dacă va ajunge la un acord cu oficialii clubului. Deocamdată este aşteptat în Ungaria pentru continuarea pregătirilor şi pentru discuţii. Tehnicienii i-ar mai avea la dispoziţie pe juniorii Draia şi Vlad Botiş, ei rămân în lotul lărgit, însă cu statut de rezerve. Oricum, la capitolul fundaşi UTA are nevoie de întăriri în regim de urgenţă. Sunt discuţii pentru „repatrierile” lui Mihuţ şi Eze, care s-au antrenat cu Poli Iaşi în ultima vreme, dar nu s-au luat decizii clare deocamdată. 
Gâlcă, Chindriş, Dragalina, Ignea, Suru, Nădăban şi Purece pentru un „mijloc” care mai caută întăririPentru linia de mijloc, UTA îi are acum pe Fl. Gâlcă, Chindriş, Dragalina, Ignea, Suru, Nădăban şi Purece. Practic, noutatea faţă de ultimele zile vine dinspre Dragoş Dragalina, un mijlocaş central de 23 de ani care a mai evoluat la UTA sub comanda lui Dan Mănăilă, revenind acum de la Dinamo 2, după ce-a mai evoluat şi pentru CFR Timişoara. Cu o evoluţie pozitivă în amicalul de sâmbătă, Dragalina le-a atras atenţia tehnicienilor utişti, fiind cooptat în lot, în timp ce conducerea încearcă legitimarea lui de la Dinamo 2 Bucureşti. Situaţiile lui Chindriş şi Purece nu vor fi foarte complicate, existând un acord între Atletico şi UTA. Suru a evoluat pentru Fortuna Covaci, iar Ignea este un alt timişorean care a evoluat recent pentru Gloria Arad şi Naţional Sebiş. Având în vedere componenţa liniei de mijloc din acest moment, Cornel Nădăban devine principalul mijlocaş al UTA-ei, diferenţa din el şi ceilalţi fiind semnificativă în testul cu ACU Arad. Oricum, se lucrează pentru aducerea a cel puţin doi mijlocaşi. Pista Vezan nu mai este de actualitate, din cauza pretenţiilor salariale ale jucătorului. În schimb, nu a căzut, cel puţin deocamdată, varianta Cătălin Bucur, dar nici nu există certitudine în privinţa aducerii lui. 
Atacanţi: Pecarov, Ţucudean, Capătă şi SteopÎn atac au rămas Deian Pecarov şi George Ţucudean, cu menţiunea că sunt şanse pentru păstrarea lui ultimului, aflat sub contract cu Gloria Arad. Ceilalţi doi atacanţi reţinuţi în lot sunt Capătă, un arădean revenit acasă după ce şi-a încercat norocul prin Oltenia, şi Steop, un tânăr de la Fortuna Covaci. Evident, lipseşte măcar un atacant ceva mai experimentat. Sunt mai multe variante pe listele de „posibili” la care lucrează conducerea, una dintre ele fiind piteşteanul Adrian Voiculeţ.
Amical cu Szolnoki MAV, marţi de la ora 19:00Marţi, de la 19:00, ora României, UTA va susţine un prim meci de verificare în cadrul mini-stagiului din Ungaria. Arădenii vor întâlni formaţia maghiară de primă ligă, Szolnoki MAV, jocul urmând să se dispute pe stadionul Tiszaligeti.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro