Stire

Tensiune ?n Primărie: Leo Aslău nu a fost lăsat, ?n primă fază, să participe la lucrările unei Comisii care discuta despre noua parcare de la ştrand

10.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Omul de afaceri Leontin Aslău, concesionarul parcării „Corleone” din zona Ştrandului Neptun, a intenţionat ieri să asiste la lucrările unor comisii din Primăria Municipiului care analizau proiectul de hotărâre privind modificarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrării de construcţie a noii parcări. Aslău susţine că a dorit să participe la lucrările comisiei pentru că este afectat direct de construcţia parcării, accesul liber spre parcare sa fiind restricţionat ca urmare a amplasării barierei de taxare. „M-am dus la Comisii pentru a-mi spune punctul de vedere, deoarecece ei vor să se pună acum în legalitate, să facă acum proiectul de hotărâre după ce au realizat lucrarea. Am fost la Comisie, domnul Schill (Gheorghe Schill, consilier municipal PDL, n.r.) care a fost acolo a zis că nu mă primeşte şi că să vorbesc cu Lilioara Stepanescu, secretarul Primăriei. Am mers la ea şi mi-a confirmat că am dreptul să particip în baza legii 52/2003, dar că mă opreşte doar un regulament de ordine interioară. Am mers înapoi la comisie, unde am cerut să se specifice în procesul verbal că nu sunt primit. M-au pus să aştept afară, după care a venit un tânăr la mine, a spus că este de la cabinetul primarului şi că mă însoţeşte înafara instituţiei. Eu am zis că mă pot da afară doar cu Poliţia”, a povestit Leontin Aslău. În cele din urmă, Aslău a fost primit la lucrările Comisiei de Patrimoniu, unde „mi-am expus punctul de vedere. Ei nu au PUD pentru ştrand (pentru parcarea nouă, n.r.), ci doar un studiu de fezabilitate care nu poate ţine loc de PUD. Mie când am cerut certificat de urbanism ca să renovez o clădire de acolo mi-au cerut PUD. Adică mie ca să schimb geamurile mi-au cerut PUD şi lor care fac parcare nu le trebuie. Ei au construit-o în baza unor dispoziţii de şantier, în baza cărora au şi demolat câteva căsuţe care până la urmă sunt proprietate privată. Pentru sensul giratoriu probabil sunt mai bine acoperiţi în acte, dar pentru parcare nu”, a declarat Leontin Aslău. Omul de afaceri spune că noua parcare trebuia construită astfel încât să se permită accesul liber spre parcarea Corelone, a cărei concesionar legal este. „E bine că au făcut parcarea, dar bariera să o pună doar la parcarea lor, pentru a mi se permite servitutea de trecere”, a conchis Leo Aslău. Bariera incriminată a provocat nemulţumire şi în rândul altui om de afaceri de pe ştrand, Marius Tuduce, patronul unui nou club deschis în parcarea „Corleone”. 
Schill: „Aslău nu mai are autorizaţie de parcare din 2008”Gheorghe Schill susţine că la comisiile în care se dezbat proiectele de hotărâre (de către consilierii locali) „nu poate să vină cine vrea, dacă este cazul îi chemăm noi. I-am spus lui Leontin Aslău că trebuie să discutăm cu secretarul Primăriei, care are legile în mână. Orice ar fi, noi putem invita la comisie dar acolo sunt nişte proceduri, discuţii aprinse pe teme importante. Nici presa nu participă la comisii”, a argumentat Schill. Apoi, consilierul PDL s-a referit şi problema juridică invocată de Aslău. „Eu îl cunosc şi vreau să îl ajut dar noi în comisii trebuie să facem conciliere cetăţenească, să nu urmărim doar interesul personal al unor oameni. Chiar el a recunoscut că e bine făcută acea parcare şi sensul giratoriu, pentru că acea intrare şi ieşire de pe ştrand a fost o catastrofă. Eu studiez zile întregi documentaţiile pentru proiectele de hotărâre, tocmai ca să vin pregătit la comisii. Am cerut să mi se pună la dispoziţie actele şi am văzut că el nu mai are autorizaţie de parcare din 2008.  Dacă nu mai are autorizaţie de parcare, spre ce să mai aibă acces?” - este concluzia consilierului Gheorghe Schill.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro