Stire

Leontin Aslău ar putea obţine astăzi, ?n instanţă, mutarea barierei de acces ?n noua parcare a Ştrandului Neptun

11.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Omul de afaceri Leontin Aslău a dezvăluit că astăzi aşteaptă sentinţa Tribunalului Arad privind contestaţia pe care a făcut-o ca urmare a instalării barierei de acces în noua parcare a Ştrandului Neptun în locaţia actuală, fiind astfel blocat accesul spre terenul a cărui concesionar este (parcarea „Corleone”). „Am cerut servitute de trecere conform legii. Nu am cerut şi nu voi cere niciodată demolarea parcării, nu ştiu cât de oportună şi urgentă este investiţia, din punct de vedere urbanistic este ok. Singura chestie care mă deranjează pe mine şi pe toţi proprietarii şi concesionarii de pe ştrand este blocarea accesului, toată zona comercială fiind afectată”, a explicat Leontin Aslău. Acesta a participat şi ieri la lucrările comisiilor de specialitate din primărie, care pregătesc şedinţa Consiliului Local Municipal de joi. Aslău fost primit atât la comisia de buget-finanţe cât şi la urbanism (în a doua fază), unde şi-a etalat din nou argumentele prin care spune că realizarea noii parcări de la ştrand nu este acoperită de legalitate. „Am cerut Planul Urbanistic de Detaliu. Dacă îl aveau, trebuiau să mă cheme la consultări atunci când a fost realizat. Dacă nu îl au este şi mai grav, au făcut parcarea dar ei nu au decât PUZ-ul pentru sensul giratoriu. La fel ca în alte situaţii şi hotărâri de consiliu, prima dată se construieşte şi după aceea se cere clemenţă Consiliului Local pentru punerea în legalitate. Ce s-ar întâmpla dacă toţi cetăţenii Aradului ar face la fel?” -  a mai declarat Aslău înainte de a intra la comisii. Omul de afaceri a mai ţinut să facă o precizare, vis-a-vis de o declaraţia consilierului Gheorghe Schill privind lipsa autorizaţiei de parcare. „Domnul Schill a făcut referire la un contract cu Gospodărirea Comunală, valabil până în 2008, dar care a fost anulat prin hotărârile 272/2004, 375/2005, 41/ 2005 şi prin sentinţa civilă 999/2005, prin care mi se atribuie contractul de concesiune pe 49 de ani. Contractul acela este anulat din 2005, în virtutea hotărârii 272/2004 care atribuie concesiunea pentru obiectul de activitate parcare conform contractului iniţial”. Leontin Aslău mai spune că prin aceeaşi hotărâre din anul 2004, s-au dat  şi alte concesiuni (altor persoane) asupra terenurilor unde până atunci prestau anumite activităţi comerciale. 
Conform declaraţiilor aceluiaşi om de afaceri, ieri, la comisia de buget-finanţe a stat de vorbă doar cu doi consilieri, unul de la UDMR şi unul de la PDL. Mai interesantă a fost însă discuţia din cazul comisiei de urbanism la care a participat şi viceprimarul Gianina Pistru.„Am cerut să văd PUD-ul. Eu le-am dat toate actele (de concesiune asupra parcării, n.r.) şi am cerut planşele care am înţeles că sunt anexă la proiectul de hotărâre. A cerut şi Cristea planşele (Claudiu Cristea, consilier)”, spune Aslău, care ar fi primit răspunsul că respectivele plaşe sunt „secrete”, aflate doar la dispoziţia membrilor comisiei. „Cum să fie secrete nişte documente care ar trebui să facă parte dintr-un proiect public? Eu cred că nu există acele acte şi atunci i-am întrebat pe ce anume discută, pe ce anume aprobă proiectul”, a mai dezvăluit Leontin Aslău. Pe urmă, omul de afaceri a precizat încă o dată că este interesat doar de servitutea de trecere, însă a denunţat şi o replică pe care ar fi primit-o din partea consilierului PDL Cosmin Şerb. „Consilierul local Cosmin Şerb a spus că cetăţenii care vor să folosească parcarea Corleone pot ajunge acolo pe sub podul Decebal, unde nu este însă intrarea amenajată”, a dezvăluit Aslău „recomandarea” făcută de un consilierul democrat-liberal Şerb. 
Cosmin Şerb: Aslău aberează sau nu cunoaşte limba românăÎn răspunsul său la acuzaţiile lui Aslău, consilierul Cosmin Şerb a precizat că omul de afaceri „aberează sau nu cunoaşte limba română. Nu i-am spus aşa cum zice el, ci doar că servitutea de trecere ar putea să fie şi pe acolo. Deci nu că va fi, ci că s-ar putea. Eventual s-ar putea amenaja o intrare pe acolo, nu ştiu, să vedem. Modul cum Leontin Aslău îşi susţine cauza este unul foarte agresiv”, este declaraţia consilierului democrat-liberal. Între Şerb şi Aslău există şi un conflict mai vechi, omul de afaceri formulând o plângere penală pentru tulburare de posesie împotriva consilierului, într-un scandal mai vechi legat din informaţiile noastre tot ce parcarea „Corleone”.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro