Stire

Bacalaureatul se suprapune cu a doua sesiune de admitere la facultate

11.08.2010 ⋅ 0 comentarii

A doua sesiune a Examenului de Bacalaureat ar putea pune probleme candidaţilor care vor să se înscrie la facultate. Bacalaureatul se desfăşoară în intervalul 23 august - 9 septembrie, în acelaşi timp în care au loc înscrierile la universitate. 
Pentru înscrierea la studiile universitare de licenţă, dosarul trebuie să cuprindă fie diploma de Bacalaureat fie adeverinţa pe care sunt trecute notele obţinute în cadrul examenului. Cum rezultatele finale se afişează în 9 septembrie, adeverinţele se vor elibera abia începând din 10, iar cei care vor promova examenul vor avea mult mai puţin timp la dispoziţie pentru înscriere. Totuşi, cei care vor să urmeze cursurile universitare în Arad au mai mult timp la dispoziţie, deoarece, de exemplu la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad acestea se fac până în 18 septembrie inclusiv. Totuşi comisiile de înscriere nu vor avea candidaţi în primele zile deoarece viitorii studenţi vor susţine Bacalaureatul. Pentru alte universităţi situaţia este mult mai dificilă deoarece sunt în cazuri în care înscrierile se fac până în 5 august. Modificarea calendarului de înscrieri s-ar putea face în urma unei hotărâri a Senatului unităţii de învăţământ superior. 
715 candidaţi s-au înscris la Bac în AradLa nivel de Arad, pentru sesiunea august-septembrie s-au înscris 715 candidaţi, pentru care, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a desemnat două centre de examinare (Grupul Şcolar “Francisc Neuman” Arad şi Grupul Şcolar de Transporturi Auto “Henri Coandă” Arad) şi un centru zonal de evaluare.„Elevii din clasele terminale care au  susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat  în data de 13 august 2010, conform notei MECTS nr. 36098/04.06. 2010 cu privire la perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă în anul şcolar 2009-2010. Înscrierea se face la unitatea de învăţământ absolvită iar directorul unităţii va transmite ulterior documentele la centrul de examen la care unitatea este arondată”, ne explică Mirela Aldescu, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat şi inspector şcolar general al IŞJ Arad. De asemenea, candidaţii înscrişi pentru sesiunea a doua a examenului de bacalaureat trebuie să-şi verifice toate datele în zilele de 21 şi 22 august la centrele de examen.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro