Stire

Liberalii spun că organizatorii "Praznicului de pită nouă" din Beliu au transformat pădurea din zonă ?ntr-o "bombă ecologică"

11.08.2010 ⋅ 0 comentarii

La sfârşitul săptămânii trecute, pe raza comunei Beliu a avut loc sărbătoarea cunoscută sub numele de „Praznicul de pită nouă”, organizată de Primăria Beliu, condusă de democrat-liberalul Pavel Ţica. Evenimentul s-a bucurat de o audienţă foarte mare, relatările (subiective) vorbind de cifre între cinci şi zece mii de oameni. Diferenţele vin dintr-un schimb de replici între preşedintele filialei municipale PNL Arad, Florin Galiş, şi primarul Pavel Ţica. La „Praznicul de pită nouă” din Beliu a participat şi o delegaţie a filialei PNL Arad, în rândurile căreia s-a numărat şi Florin Galiş, liberalul fiind extrem de nemulţumit de condiţiile în care s-a desfăşurat evenimentul. „Prazincul a avut două caracteristici: a fost o reală sărbătoare a noroiului, pe toate căile de acces te afundai în noroi până la glezne. Apoi pădurea din zonă s-a transformat într-o adevărată bombă ecologică - la 5.000 de oameni nu s-a pus nici măcar o singură toaletă ecologică. Sperăm ca instituţiile de mediu să se sesizeze şi să investigheze acest lucru”, a declarat arădeanul (din municipiu) Florin Galiş. Mai departe, liderul PNL Arad a ţinut să-l „felicite” pe primarul Ţica, cel care a trecut la PDL, din PNL  înainte de alegerile locale din 2008. „Ne-am fi aşteptat la altă organizare din partea unui primar avantajat de toate regimurile”, a tras concluzia Florin Galiş.
Primarul Ţica: „Să aducă liberalii toalete ecologice la 10.000 de oameni”Primarul Pavel Ţica spune că administraţia locală a făcut eforturi chiar în noaptea de sâmbătă spre duminică să pună pietriş pe drumul forestier care duce la locul unde s-a ţinut evenimentul. „Într-adevăr, zilele trecute a plouat destul de mult, dar chiar sâmbătă noaptea am turnat balast şi pietriş pe drum. S-a putut pătrunde, chiar dacă în unele porţiuni drumul forestier a fost mai ud. Au fost în jur de zece mii de persoane, nu cinci mii. Nu ştiu dacă îşi permite să ducă cineva la atâta populaţie toalete ecologice”, a declarat primarul din Beliu. Mai departe, Pavel Ţica îi invită pe liberali „să organizeze un eveniment cu o astfel de tradiţie (37 de ani, n.r.), de calitate şi de cantitate. Să vedem dacă îşi permit ei să aducă toalete ecologice pentru atâţia oameni. Pe drumul judeţean 79 C de la Beliu spre Craiva s-a putut pătrunde numai cu Poliţia datorită maşinilor parcate. Noi cu sume infime am reuşit să organizăm evenimentul, pentru noi este o povară în astfel de vremuri grele, dar belenii ştiu că în a doua duminică a lunii august e Praznicul ”, a mai spus primarul Pavel Ţica. Despre aluzia la cariera politică a primarului Ţica, acesta a spus doar atât: „ah, deci asta îi doare de fapt!”.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro