Stire

Blocul 2 de pe Tarafului, o cazemată infracţională şi primitivă care terorizează ?ntreaga zonă de locatari!

17.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Numele coşmarului pentru locatarii blocului 2 de pe strada Tarafului: Blocul 1. Este coşmarul nenorociţilor de la legea 112 scoşi afară din case în urma retrocedării imobilelor către proprietari. Vorbim acum de Blocul 2 – locatarii care ştiu ce înseamnă COŞMAR pe pâine, coşmar pas cu pas, clipă de clipă, zi de zi, noapte de noapte. Imensa bucurie a mutării în casă nouă, pe gratis – după ani întregi de chirie sau gazdă plătită la greu în euro din salarii mici şi pensii mizere – s-a transformat în scurt timp în COŞMAR. Un dezastru existenţial de nebănuit – momentul mutării ţiganilor în blocul de vizavi, Blocul 1! De când au intrat în locuinţe – 3.07.2010 - 50 de familii –  liniştea celor care s-au mutat cu jumătate de an înainte – familii de români – a luat definitiv sfârşit. În schimb a început derularea unui calvar insuportabil – în faţa căruia oamenii se simt absolut neputincioşi. Au chemat poliţia, jandarmii – au făcut adresă la primărie; acum au chemat ziarul pentru că nimeni nu-i bagă în seamă. La faţa locului...
  Blocul 2 vs. Blocul 1 sau români contra ţigani – pe motive de gălăgie, mizerie, înjurături şi viaţă de trib ţigănesc într-un spaţiu locuibil modern şi civilizat. Sincer, nici nu ştii cum să abordezi acest material – la modul civilizat despre primitivism sau ... ţigăneşte despre comportamentul civilizat şi integrare în societate. Ascultăm nişte locatare, ambele făcând parte din comitetul de bloc (2). Iată ce spune Eva Nemeti, pensionară: „ Sunt o persoană extrem de bolnavă, am suferit două intervenţii chirurgicale la Timişoara.” Actele medicale indică faptul că femeia a suferit un infarct miocardic şi pe aceste sechele s-au dezvoltat alte suferinţe cardiace grave care au necesitat protezare. „Nu am voie să fac niciun efort şi nici să mă enervez. Sufăr şi de tensiune şi trebuie să am grijă şi cum mă aşez pe scaun. Am în îngrijire pe fiul meu care este persoană cu handicap, bolnav mintal. Vă daţi seama ce probleme mari am. Şi el la rândul lui are nevoie de odihnă şi linişte. Ia medicamente neuroleptice şi trebuie să aibă linişte. Aici nu există aşa ceva. De dimineaţă de pe la ora 10 – de când se trezesc ţiganii de la blocul 1 (vizavi de blocul 2) începe scandalul: certuri, înjurături, beţii, copiii urlă. Aşa o ducem până noaptea târziu. Cum se poate ca primăria să accepte aşa ceva? Îşi bate cumva joc de noi?! În nicio ţară europeană nu am văzut ca ţiganii să fie mutaţi alături de ceilalţi cetăţeni! De ce nu le-a făcut un loc separat unde să stea numai ei?! Nu se vor civiliza niciodată! Am o pensie de 377 lei după 28 de ani de muncă. Nu mi s-au recunoscut sporurile, am lucrat la IMAIA şi asta e! Băiatul are 230 lei pensie. Din banii ăştia puţini noi ne achităm la zi cheltuielile, cumpărăm medicamente şi trebuie să şi mâncăm. Un chin! Şi pe lângă asta să mai ai şi o haită de ţigani urlători non-stop! Eu spun foare hotărât: dacă nu  se poate ajunge la un rezultat pozitiv cu ţiganii şi nu vor să respecte programul de linişte şi să se civilizeze – sunt hotărâtă să plecăm. Să ne dea primăria casă în altă parte! Aici nu se poate locui omeneşte!”
Scandalagii, hoţi, beţivi: ăştia sunt ţiganii pe care i-a ajutat primăria!Florentina Olah, vecină: „Suntem disperaţi! Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi! Ne-am mutat aici din luna noiembrie anul trecut. Totul a fost frumos, ne-am bucurat din tot sufletul că am scăpat de 10 ani de zile de plătit gazdă. Eu sunt bolnavă, operată la burtă iar soţul lucrează de dimineaţă de la ora 7 până la 7 seara ca să ne putem întreţine. De dimineaţă începe dezastrul: strigăte, copiii urlă, scuipă, se urinează de pe balcon, sunt murdari, aruncă mizerii la gunoi; au primit ajutoare – saci cu haine, mobilă, totul au aruncat la gunoi. Noaptea încep scandalurile, aduc ţigani de pe Tarafului şi dacă le spui ceva te înjură ţigăneşte şi ne fac „rumâni împuţiţi, dacă nu vă convine căraţi-vă. Aici ne facem legea ţigănească!” Păi primăria aşa s-a gândit să ne socializeze pe noi cu ei sau ei trebuie să intre în civilizaţie?! La blocurile ANL care încă nu au fost date în folosinţă au spart geamurile şi s-au apucat deja de furat tot ce găsesc pe-acolo! La etaj şi mansardă stau în total 15 familii cu 11 copii. Am văzut şi familie cu 19 persoane în cameră! Cum a putut primăria să mute câte 2-3 familii într-o singură cameră?! Sunt 25 de apartamente ale terorii; copiii umblă goi şi murdari, îşi fac  necesităţile pe unde apucă. Cei de 10-12 ani fumează şi beau bere. Atunci să te ferească cerul să le spui ceva! Înjurăturile nu se pot descrie, aşa ceva n-am auzit în viaţa mea! Numai aşa vorbesc între ei! Apoi mai vin ţiganii de mătase cu jeep-uri şi ce iese de-aici... joacă poker, cărţi, înjură şi dacă îndrăzneşţi să le spui ceva te ia la ochi şi nu te mai lasă din boscorodeli de-ale lor. În urmă cu ceva timp se plimba pe-aici un cal cu căruţa ca pe câmp... Locatarii au intrat în disperare, pur şi simplu pleacă lumea de-acasă ca să nu-i mai vadă şi să-i mai audă pe ţigani.”
* * *
Locatarele au făcut în numele tuturor locatarilor adrese către primărie şi poliţie. Indicaţia a fost să sune la 112. Şi ce credeţi că s-a întâmplat? Au vent jandarmii, au dat nişte amenzi iar după plecarea lor totul a reînceput. „Ne-au înjurat de mi s-a ridicat părul pe cap! Ţinem geamurile închise din cauza lor! Aduc oameni străini la ei în case şi care nu au contract şi iau bani pentru asta!”Chestia e că eram siguri că aşa ceva se va întâmpla, că ţiganii nu se vor putea comporta omeneşte, civilizat. Familii de români, tineri sau pensionari locuiesc în teroare sălbatică din cauza ţiganilor care fac legea pe Tarafului. Mulţi nu-şi plătesc cheltuielile. O clică de sălbăticiuni obişnuită cu mizeria, furtul, scandalurile, bătăile cu cuţitul. Copiii, viitori infractori. O cazemată infracţională. Este imposibil de admis aşa ceva într-un oraş european. Primăria trebuie să regândească problema la modul cel mai serios, situaţia este alarmantă. Nu se poate să dai locuinţe românilor şi ţiganilor, bot în bot! Mâine-poimâine se dezlănţuie crima!  

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro