Stire

Artificiul UTA-ei, aprobat de FRF

24.08.2010 ⋅ 0 comentarii

A plecat Basty, a sosit Tânc În paralel cu activitatea oficialilor clubului, membrii staff-ului tehnic se străduiesc să definitiveze componenţa lotului, mai ales că la mijlocul acestei săptămâni contractele jucătorilor trebuie înregistrate, legitimaţiile vizate etc, astfel încât fotbaliştii să deţină drept de joc pentru prima etapă a noului sezon. Cu toate că UTA va mai puncta la capitolul plecări/sosiri în perioada următoarele pentru această săptămână nu se mai anunţă, deocamdată, mişcări semnificative. S-a renunţat la mijlocaşul ghanez Basty, aflat în probe timp de o săptămână, iar de luni sub comanda antrenorilor se află fundaşul central Tânc, care în sezonul trecut a evoluat pentru FC Bihor. Din informaţiile pe care le deţinem, oficialii clubului UTA au acorduri verbale cu jucătorii sosiţi în această vară, pe care intenţionează să-i legitimeze pentru noul sezon. Practic, până joi urmează să se parafeze actele şi să fie înregistrate la Federaţia Română de Fotbal. 
A dispărut PocucaFundaşul central Predrag Pocuca nu s-a prezentat la program în cursul zilei de luni. Oficialii şi antrenorii Bătrânei Doamne nu cunosc situaţia fundaşului sârb, care a avut o ieşire nervoasă în timpul amicalului de sâmbătă, cu FC Bihor. De altfel, Pocuca neavând contract cu SC FC UTA SA, cel cu FCM UTA fiind reziliat, gruparea arădeană nu are nici o putere asupra fotbalistului. 
Schimbarea de societate şi cesiunea, aprobate - spune... Ionuţ Popa Vizavi de situaţia juridică a Bătrânei Doamne, oficialii clubului arădean sunt convinşi că totul este în regulă şi aşteaptă un document scris din partea Federaţiei Române de Fotbal, deşi nu este sigur că FRF trebuie să-l şi ofere, schimbul de societate şi cesiunea cu Fortuna Covaci, prin care UTA a revenit, într-o altă formă de organizare, pe propriul loc în Liga a II-a fiind aprobate. „Eu nu am nici o legătură acum cu UTA, dar am vorbit luni cu Grigore Sichitiu care era la FRF. Mi-a spus că UTA e clar în Liga a II-a, că şi-a păstrat locul şi că cesiunea şi schimbarea de societate au fost aprobate”, a declarat Ionuţ Popa, care încă nu ştie dacă va fi antrenorul noii echipe din Iaşi. „Mai stau 1-2 zile şi o să iau o decizie”, a adăugat Ionuţ Popa.
UTA rămâne UTA dacă primeşte acordul SCU pentru nume, siglă şi culori Pe de altă parte, din informaţiile pe care le deţinem, Federaţia Română de Fotbal nu doar că a aprobat cesiunea şi revenirea UTA-ei pe propria poziţie şi pe programul competiţional stabilit la începutul lunii august, ci a şi acordat arădenilor un termen generos, de 60 de zile, pentru a-şi regla problemele legate de SC FC UTA SA, societate în cadrul căreia funcţionează. Printre problemele care trebuie reglementate sunt cele legate de acţionariat, dar şi cea care priveşte identitatea clubului, identitate care poate fi legitimată de către Suporter Club UTA, prin acordarea dreptului de folosinţă asupra numelui, siglei şi a culorilor. Celor de la UTA li s-a spus, dinspre FRF, că atâta timp cât nimeni nu contestă dreptul asupra numelui UTA şi există un document care să ateste proprietatea sau dreptul de folosinţă pentru nume, siglă şi culori... UTA rămâne UTA. Practic, pentru că n-a apelat la o fuziune care să-i provoace prin definiţie pierderea identităţii, UTA îşi va păstra numele, sigla, culorile şi palmaresul în cazul în care Suporter Club, care le deţine printr-un act înregistrat la OSIM, i le va oferi. Din informaţiile pe care le deţinem, SCU va face acest gest în momentul în care va exista convingerea că nu există elemente care să pună în discuţie identitatea clubului. Practic, SCU va acorda dreptul de folosinţă când membrii ei vor fi convinşi că UTA rămâne UTA şi că nu vor atribui acest brand cu tot ce presupune el unui hibrid. Având în vedere termenul generos primit de clubul arădean pentru reorganizare, timpul nu mai reprezintă o problemă.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro