Stire

Săptăm?nă decisivă pentru susţinerea politică a Guvernului Boc? Parlamentarii PDL vor primi rapoarte de activitate ale fiecărui ministru şi vor da apoi un verdict

30.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Miercuri va fi întâi septembrie, data la care Guvernul Boc va intra în evaluarea atentă a grupurilor parlamentare PDL. Cel puţin acesta era anunţul făcut de democrat-liberali la începutul verii, atunci când în urma unei întâlniri de la Snagov s-au adus anumite critici  unor miniştri. Conform liderului senatorilor PDL, arădeanul Traian Igaş, întâlnirea va avea loc în această săptămână, detaliile legate de organizare urmând a fi stabilite în cursul zilei de astăzi. Desfăşurătorul întâlnirii este unul încă neclar, fiind certă prezentarea unui raport de activitate al fiecărui ministru şi al Guvernului în ansamblu. Mai departe vor urma „discuţii libere”, deputatul Iustin Cionca invocând însă necesitatea unui timp de reflecţie pentru ca parlamentarii să poată da nota miniştrilor având toate informaţiile verificate.    Igaş: „Guvernul are nevoie de o reîmprospătare”Traian Igaş explică ce va fi, practic, întâlnirea de miercuri (cel mai probabil). „ Am convenit cu primul ministru să ne întâlnim în grupurile reunite la data de ,întâi septembrie, pentru a ni se prezenta un sondaj al activităţii Guvernului în ansamblu, dar şi pentru fiecare minister în parte. Vom vedea dacă au fost miniştri care nu au respectat toţi paşii ceruţi de primul-ministru şi de noi. Aşteptăm să vedem punctul de vedere al primului-ministru, apoi va fi o discuţie liberă şi se vor prezenta puncte de vedere”, spune senatorul Igaş. Opinia personală a liderului senatorilor PDL este aceea că ar fi „necesară o împrospătare a Executivului pentru a elimina unele nesincronizări din anumite ministere, care au bulversat opinia publică”. Mai departe însă, Traian Igaş nu a dorit să nominalizeze.Deputatul Iustin Cionca aşteaptă rapoarte scrise din partea miniştrilor şi cere timp pentru a le studia şi forma o opinie. „ Ultima dată, premierul Emil Boc ne-a promis că în prima zi a lunii septembrie ne prezintă un raport cu stadiul descentralizării şi al reducerii cheltuielilor din ministere, urmând ca apoi să ia măsuri împotriva miniştrilor care nu şi-au făcut treaba. Vom avea un raport scris, mai urmează să discutăm în cadrul grupului şi să transmitem o poziţie, pentru că eu sunt convins că în acele rapoarte vor fi şi lucruri greu de verificat la faţa locului”, a declarat deputatul Iustin Cionca. 
PDL Arad nu a formulat o poziţie faţă de întâlnirea de la întâi septembrieTraian Igaş şi Iustin Cionca spun că liderii PDL Arad nu s-au întâlnit în aceste zile pentru a formula o poziţie a filialei faţă de problemele ce se vor discuta la mijlocul săptămânii, poziţie pe care eventual să o exprime unul dintre parlamentarii arădeni. Cu toate acestea există astfel de precedente, senatorul Ovidiu Marian luând poziţie în numele parlamentarilor PDL, la Sangov, faţă de intenţia ministrului Radu Berceanu a de a rezilia contractul pentru execuţia autostrăzii. Cei doi parlamentari PDL de Arad nu au putut da un răspuns în privinţa şanselor ca numărul arădenilor aflaţi în poziţii cheie din Guvern să se modifice, în urma unei remanieri.   Deocamdată, arădenii cu funcţii importante la Bucureşti sunt: Daniel Funeriu (ministrul Educaţiei), Eusebiu Pistru (secretar de stat Ministerul Transporturilor), Sorin Blejnar (preşedinte ANAF), Kiraly Andras (UDMR, secretar de stat ministerul Educaţiei), Lidia Barac (profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, secretar de stat în Ministerul Justiţiei).  (L.C.)

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro