Stire

Membrii administraţiei arădene, aşa cum se prezintă ei pe Facebook

02.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Oamenii din administraţie sunt şi ei oameni politici până la urmă, iar câţiva dintre cei de la Arad şi-au dat şi ei seama de oportunitatea de a câştiga popularitate printre tinerii alegători folosind internetul. Facebook este una dintre cele mai eficiente reţele de socializare, iar noi am încercat să aflăm câţi dintre cei care alcătuiesc administraţia arădeană au realizat acest lucru. Dekany – prieten cu Bianca Drăguşanu şi fan EurovisionDe departe cel mai prolific personaj din administraţia locală este consilierul municipal PNL Tiberiu Dekany, care ieri număra nu mai puţin de 1.649 de prieteni pe Facebook.Burlacul Dekany se descrie ca interesat de femei, în căutare de prietenie şi fan al muzicii house, printre alte genuri. Cartea preferată este Biblia, iar printre preferinţele din televiziune se numără serialul Anatomia lui Gray şi concursul de muzică Eurovision. Unul dintre filmele preferate ale consilierului este Avatar. Printre cele peste 1.600 de conexiuni îi găsim pe Adrian Năstase, Adrian Niţu, Adriana Săftoiu, Alessandra Stoicescu, Brianna Caradja, Bianca Drăguşanu, Carmen Harra, Claudiu Cristea, Dacian Ţolea, Cristian Diaconescu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Zamfir, Eugen Istodor, Kelemen Hunor, Lucian Mândruţă, Mircea Baniciu, Mugur Mihăescu, Principele Radu, Radu Beligan, Răzvan Exarhu, Robert Turcescu, Titus Corlăţean, Teo Trandafir, Victor Ponta, Zoe Petre ş.a.  Găsim aici câteva prezenţe care intrigă prin numele lor, precum AdryBlonduza Adryana sau Brunette Senzuall. Tot la secţiunea prieteni găsim Asociaţia Cuţu-Cuţu, Cronica Cârcotaşilor, Bazzara Arad şi Broken Arrow Masonic-Lodge. Din lista de prieteni reiese totodată că liberalul este şi ecologist, având în vedere legăturile pe care le are cu organizaţii din acest domeniu.Moto-ul lui Dekany este „Sunt liber pentru că nu mă tem să iubesc ceea ce va muri.”
Gheorghe Falcă e prieten cu Gheorghe FalcăPrimarul Gheorghe Falcă se prezintă ca bărbat căsătorit, în căutare de networking. Edilul are un număr „decent” de prieteni: 394. Cele mai recente fotografii au fost adăugate pe pagină în luna aprilie a acestui an. Sunt trei albume: unul  denumit „Administraţie”, în care Falcă apare în diferite ipostaze „de lucru”, unul „Familia Falcă” (fotografii cu soţia şi fiica, dar şi cu colegii de partid prezenţi la Arad cu ocazia Zilei Administraţiei Române, în anul 2009), iar ultimul se numeşte „Acţiuni PD-L” şi conţine fotografii ale primarului cu colegii de partid, inclusiv în formula de echipă de fotbal. Printre link-urile preferate au fost menţionate cel al site-urilor Pro Băsescu, Elena Băsescu, Traian Băsescu, Echipa de imagine OT PDL, Vladimir Tismăneanu.Prietenii sunt şi ei variaţi, probabil din cauza grabei de a aduna un număr cât mai mare de conexiuni. Astfel, îi găsim pe Adrian Niţu, Anca Boagiu, Cristian Preda, Dacian Ţolea, Ovidiu Dumitrache, Gheorghe Falcă (un tiz din Bucureşti), Teodora Hotăran, Ovidiu Moşneag, Mihail Neamţu, Sorin Seviciu, dar şi pe CraziGirl Raluca, Oana Brunetzika, Rechinoza Ursuleţ, Apartamente Noi Ared Arad, Bermo Arad, domnule primar.ro, Egrătare.ro, Lumea Iubitorilor de Animale şi Integra Asociaţia Dizabilităţi Mentale.
Cristea l-a bătut pe Falcă... la numărul de prieteniConsilierul municipal din partea PNŢCD l-a depăşit pe primar la numărul de prieteni virtuali: are 421. Claudiu Cristea este activ pe pagina de Facebook, dar nu afişează decât o fotografie cu el, în schimb îşi publică o mulţime de date personale, printre care şi numărul de telefon mobil, adresa la care locuieşte şi ID-ul de Yahoo Messenger. Preferinţele muzicale declarate sunt  Red Hot Chili Peppers, Credence Clearwater Revival, Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Guns N’ Roses, Celelalte Cuvinte ş.a. Printre prieteni îi găsim pe Călin Abrudan, colegul de partid Cosmin Galu, Dacian Ţolea, Tiberiu Dekany, Leo Iorga, Mircea Baniciu ş.a.
Ovidiu Moşneag îşi afişează dedesubturilePagina Facebook a lui Ovidiu Moşneag, consilier municipal PDL, este ceva mai informală decât cea a primarului. Găsim aici inclusiv o fotografie în slipi a edilului, dar şi o poză cu Kevin Costner, de când acesta a venit să concerteze la Arad. Moşneag are doar 215 prieteni şi printre ei prea puţine persoane cunoscute. Printre acestea îi găsim pe Adrian Niţu, Dacian Ţolea şi Cristina Bibarţ (directoarea de la Zona Liberă Arad şi soţia prefectului de Arad). Aceasta din urmă se declară, pe propria pagină de Facebook (unde nu avem acces la toate informaţiile decât dacă ne „împrietenim”), fan Sex and the City, prin fotografiile pe care le afişează.
Florin Manta, prezentare austerăPagina Facebook a consilierului local PDL este destul de austeră. Manta nu face publică pentru internauţii de rând (neprieteni) decât preferinţa pentru actorul Toma Caragiu. Are 53 de prieteni, probabil toţi cunoştinţe de-ale lui, lucru care îl deosebeşte de Falcă sau Dekany.
Un consilier judeţean PSD are simpatii Pro PDLLa Consiliul Judeţean Arad îi găsim pe Facebook pe Ciprian Don, Ovidiu Dumitrache, Cosmin Galu, Adrian Năsui şi Mircea Purcaru. Preşedintele Nicolae Ioţcu nu există pentru fanii acestei reţele.Ciprian Don, consilier din partea PDL publică doar câteva fotografii din călătoriile sale (printre care şi de la Veneţia), se declară în căutare de prietenie şi domiciliat la Curtici. Numără un singur prieten virtual.Ovidiu Dumitrache, consilier PSD, îşi dezvăluie latura artistică, publicând pe pagina sa fotografii care îl înfăţişează cântând la chitară, dar şi note care conţin versuri, citate sau gânduri personale. Dumitrache doreşte să lege prietenii atât cu femei, cât şi cu bărbaţi şi numără 597 de conexiuni cu alţi membri Facebook. Unul dintre linkurile la care ne trimite este pe pagina Pufoşenii de Băneasa, de unde pot fi adoptaţi căţei. Citatul preferat pare să fie cel pe care l-a redat aici: „Caut iubirea cu inima, nu cu capul” (Mark Twain). Printre prieteni se numără Adrian Niţu, Anca Boagiu, Dacian Ţolea, Tiberiu Dekany, Gheorghe Falcă, George Becali, Leo Iorga, Mugur Mihăescu, Teo Trandafir, dar şi  Andra Pisi, B de la Betzyshor, Bya Byutzza, Fete la Modă, Pro PDL, Societatea Vegetarienilor din România.Cosmin Galu, nume de Facebook Cosmin Radu, consilier din partea PNŢCD, este şi el foarte activ online, la fel ca şi colegul de partid, Cristea. Are 114 prieteni,  printre care Alina Gorghiu (deputat PNL), Cristina Bibarţ, Delia Antibăsescu, Paula Herlo, Renate Weber,  Victor Ciorbea. Galu spune că îi place să socializeze, să citească şi să călătorească, iar în ceea ce priveşte muzica menţionează Bee Gees, Tom Jones, André Rieu, Barry Manilow, Guns N’ Roses, AC/DC, Iron Maiden.Adrian Năsui, consilier PDL, este şi el conectat, chiar dacă pagina sa de pe Facebook este destul de sărăcuţă. Nu face publice informaţii despre el şi are doar 19 prieteni, printre care Adrian Niţu şi Tiberiu Dekany.Şi Mircea Purcaru (PC) şi-a deschis cont, dar nu are decât o fotografie şi menţiunea că locuieşte în Arad.(D.M.)

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro