Stire

Cel mai bun liceu arădean al anului 2010 - după mediile de la ?bac?, admitere şi olimpiade - a fost numit Colegiul Naţional ?Elena Ghiba Birta?

02.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad a fost surclasat anul acesta de către mai vechiul său rival, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”. Conform unui top al liceelor la nivel de judeţ realizat de către admitereliceu.ro şi INTUITEXT, cel mai căutat este C.N. „Elena Ghiba Birta”.  În privinţa topului liceelor la nivel naţional Aradul ocupă abia poziţia 44 prin C.N. „Elena Ghiba Birta”, însă cu o urcare considerabilă de pe locul 95, iar „Moise Nicoară” se clasează doar pe locul 55 după ce anul trecut ocupa locul 8. Dacă am lua în calcul doar clasamentul după participarea la olimpiade, în topul şcolilor arădene ar conduce detaşat C.N. „Moise Nicoară”.Cele două Colegii Naţionale sunt urmate în topul pentru 2010 (după mediile la bac, admitere şi olimpiade) de către Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” care anul trecut se afla abia pe locul 6, în timp ce locul patru este ocupat de un liceu din judeţ şi anume Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chişineu Criş, care anul trecut se afla pe locul cinci. Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” a coborât două poziţii, de pe locul 3 de anul trecut pe locul 5. Locul 6 este ocupat de Liceul Baptist „Alexa Popovici” din Arad, urmând mai apoi Grupul Şcolar Pâncota pe şapte, Colegiul Economic Arad pe opt, Grupul Şcolar Industrial Sebiş pe nouă, iar Liceul Teoretic „A.M. Guttenbrunn” din Arad pe zece. Pe ultimele locuri dintre liceele din municipiu sunt Grupul Şcolar Industrial „Aurel Vlaicu” şi Grupul Şcolar Forestier, iar din judeţ ultimele locuri sunt ocupate de Grupul Şcolar din Miniş şi Grupul Şcolar „M. Viteazul” din Ineu. 
Criteriile topului - mediile de la Bac, admitere şi olimpiadeTopul liceelor pentru anul 2010 a fost realizat prin ponderea următoarelor medii din fiecare liceu - media de admitere (50%), media de la Examenul de Bacalaureat (30%) şi media rezultatelor obţinute la Olimpiadele şcolare. Anul acesta „Ghiba Birta” a avut două medii de 10, pe linie, la Bacalaureat, în timp ce la „Moise Nicoară” nu a fost niciuna.  Realizatorii topului spun că media de admitere reprezintă o medie ponderată a ultimelor medii de admitere de la toate specializările din liceul respectiv. Media de la Bacalaureat reprezintă media aritmetică a mediilor de la acest examen ale tuturor elevilor din liceul respectiv, de la toate specializările. În privinţa mediei de la olimpiade, aici s-au luat în calcul mai multe aspecte – numărul de elevi premiaţi, fazele la care au participat, numărul total de la liceul respectiv. 

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro