Stire

Arădenii din Alfa sunt deranjaţi mai degrabă de caii care umblă pe străzi, dec?t de zgomotele de pe şantierul autostrăzii

03.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Lucrările la autostradă avansează rapid în ultima vreme, mai ales că ministrul Radu Berceanu a venit personal să-i muştruluiască pe constructori pentru „pământul scormonit” de pe şantier. Zona care mărgineşte o parte a cartierului Alfa s-a schimbat radical în ultimele luni. Podul peste Mureş e aproape gata şi se lucrează la continuarea autostrăzii care va fi suspendată pe o porţiune. O macara supradimensionată domină câteva blocuri peste care face manevre.
Odată cu aflarea traseului autostrăzii, mulţi se îngrijorau cu privire la disconfortul pe care aceasta l-ar putea provoca celor care locuiesc în blocurile din imediata apropiere, fiind vorba despre o distanţă de zeci de metri.Am discutat recent cu câţiva arădeni care locuiesc în zona Faleza Sud, însă problemele lor se leagă mai degrabă de caii care circulă nestingheriţi pe străzi, decât de zgomotul făcut de utilajele celor care lucrează pe şantier.„Deranj e cu maşinile de mare tonaj. E zgomot şi poluare, iar blocurile sunt vechi. Deocamdată însă se lucrează discret. Ce ne deranjează e că aici e plin de cai care ne distrug spaţiul verde”, ne spune Emil Topliceanu.Altcineva ridică o altă problemă: „E rău că au stricat terenul de joacă al copiilor şi nu li s-a amenajat altul. În rest suntem bucuroşi că o să fie autostradă. Eu am copii în Felnac şi o să poată să ajungă mai repede la mine”, ne mărturiseşte Gheorghe Mârza.„Nu se aude gălăgie dacă ţinem ferestrele închise. Nu este un zgomot strident nici aşa. Vom vedea cum o să fie când o să fie gata şi o să circule maşini. Un lucru mare aduce întotdeauna şi ponoase. Era un lucru necesar. Eu iau lucrurile aşa cum sunt”, a recunoscut Hanelore Gornic.„Mai demult, la început, ne-au deranjat zgomotele. Noi ne mutăm de aici, dar nu din cauza autostrăzii”, ne-a spus Paraschiva Comodi. O altă arădeancă încuviinţează: „La început s-au mai plâns oamenii de zgomot, dar acum nu mai e aşa de deranjant. Zona noastră s-a schimbat în ultimul timp în bine, dar ne deranjează caii care umblă pe străzi şi oamenii fără adăpost care scot gunoaiele din containere, rup tot şi fac focuri. În plus găsim balegă de cal peste tot”.Ionela Sentivoeanu apreciază cartierul ca fiind unul liniştit în continuare. „Nu ne deranjează zgomotele, chiar mă bucur că se lucrează la autostradă, pentru că era necesară”, spune arădeanca în timp ce îşi plimbă copilul în parc.„Eu sunt în vizită aici, sunt din Timişoara. Nu mi se pare că lucrările deranjează şi nici nu cred că o să fie periculos atunci când autostrada va fi practicabilă. Dacă altă variantă nu s-a găsit, e bine şi aşa. Eu mă bucur că o să pot ajunge mai repede de la Timişoara la Arad”, e de părere Octavian Popovici.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro