Stire

Ce spun parlamentarii arădeni despre remaniere

06.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Remanierea Guvernului, hotărâtă joi şi pusă vineri deja în practică, este comentată pentru Observator arădean de câţiva parlamentari arădeni. Cei de la putere se arată optimişti, atât pentru ţară cât şi pentru partid, în timp ce parlamentarii opoziţiei se arată mult mai sceptici. Se pare că numai noul ministru al Agriculturii, timişoreanul Valeriu Tabără, este agreat şi de social-democraţi, şi de liberali. Senatorul Traian Igaş dezvăluie că toţi cei şase miniştri au căzut la votul parlamentarilor PDL de miercuri seara.
Traian Igaş:   „Toţi miniştri care nu au primit votul de încredere al parlamentarilor ,au fost remaniaţi”„Remanierea Guvernului este o decizie luată de Colegiul Director al PDL, care a luat în calcul o analiză făcută asupra fiecărui minister, atât în ceea ce priveşte parcursul stabilit de primul ministru, şi anume redimensionarea  aparatului bugetar de stat, cât şi percepţia opiniei publice despre fiecare ministru. Prin această remaniere, Guvernul a câştigat pe două planuri: pe cel al imaginii şi prin forţa proaspătă cu care noii colegi vin şi cu dorinţa lor de a reforma fiecare minister. (Despre problemele miniştrilor vechi, n.r.). De exemplu, grupul parlamentar (PDL senat, n.r.) l-a invitat în repetate rânduri la discuţii pe ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, dar de fiecare dată s-a eschivat şi nu a mai venit. La şedinţa de grup (miercuri seara, n.r.) am distribuit fiecărui coleg chestionare, doream să aflăm poziţia fiecărui coleg faţă de actul de guvernare. Toţi miniştri care nu au primit votul de încredere, adică cincizeci la sută plus unu din voturi,  au fost remaniaţi”.
Petru Farago, UDMR: „A fost decizia lor”„Eu şi colegii mei sperăm ca Guvernul să fie mai performant după această remaniere. A fost doar remanierea lor, a celor din PDL, nici noi şi nici UDMR nu am schimbat nimic. Dacă ei au considerat că este nevoie de a schimba miniştri şi a aduce un suflu nou în Guvern, pentru partidul lor cu siguranţă este o decizie bună. A fost sută la sută decizia lor”.
Mihăiţă Calimente, PNL: „Pentru PDL este o încercare de schimbare, pentru ţară este un dezastru”„Am greşit cu doi pronosticul, nu m-am aşteptat la remanierea lui Vlădescu şi Berceanu (joi, Calimente credea că vor fi remaniaţi maxim patru miniştri). Înafară de Valeriu Tabără pe care-l cunosc de mult, este profesor universitar şi în care am o anumită încredere, restul sunt mult mai slabi decât cei pe care i-au înlocuit. Acel Ialomiţeanu (ministrul Finanţelor, n.r.) este o glumă, nu are habar de economie. Este de fapt o reprezentare a baronilor locali. Aradul nu a mai primit ministru pentru că Gheorghe Falcă a susţinut varianta Băsescu, adică să fie schimbat tot Guvernul. A luat-o peste bot de data aceasta, nefiind agreat de cei care şi-au impus miniştri. Pentru PDL este o încercare de schimbare, pentru ţară este un dezastru.”
Ciprian Luca, PSD: „Reglare de conturi în stil ciudat între gruparea Traian Băsescu şi BVB” „Nu va fi deloc un Guvern mai bun. Îi cunosc pe cei mai mulţi dintre noii miniştri, iar înafară de Valeriu Tabără, de a cărui expertiză sunt convins, de ceilalţi nu ştiam să fie specialişti în domeniile respective. Oricum, vor rămâne miniştri doar o lună, până la moţiunea de cenzură. Problema nu a fost la miniştri schimbaţi, a fost vorba despre o reglare de conturi într-un stil ciudat între gruparea Traian Băsescu şi BVB, căreia i s-a alăturat şi Emil Boc. Arădenii au fost printre puţinii care au votat demisia Guvernului”.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro