Stire

Comuna Seleuş se dezvoltă, ?n ciuda problemelor de natură politică: zilele acestea ?ncepe licitaţia pentru proiectul pe măsura 3.2.2.!

07.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Seleuşul este una din comunele arădene ce se poate bucura de implementarea unui proiect pe măsura 3.2.2., finanţat de Uniunea Europeană, în baza căruia vor fi realizate investiţii importante pentru locuitorii comunei. Primarul comunei Seleuş, liberalul Cristian Branc, ne-a anunţat că în aceste zile vor începe procedurile de licitaţie pentru acest proiect, urmând ca în curând, seleuşenii să se bucure de străzi asfaltate şi cămine culturale renovate. „Am câştigat un proiect pe măsura 3.2.2., ceea ce este foarte important pentru comuna noastră. În cadrul acestui proiect vom asfalta străzile cele mai importante din Seleuş, vom reabilita drumul comunal 23, care face legătura dintre satul Moroda, prin Iermata, de drumul judeţean, vom efectua reparaţii capitale la căminul cultural din Moroda, iar la Seleuş vom transforma căminul cultural într-un centru „after school”. La începutul acestei luni am început procedurile de achiziţie, conform calendarului”, a anunţat primarul Cristian Branc. Acest proiect va completa efoturile deja realizate ale primarului din Seleuş de a moderniza infrastructura din comună, prin pietruirea străzilor şi realizarea de trotuare, ultimul proiect urmând să fie finalizat anul viitor în toate cele trei sate care compun comuna.    O investiţie  pe care Seleuşul nu o va mai alunga: câmp de panouri solareEste de notorietate faptul că Seleuşul a pierdut un investitor extrem de important, care ar fi putut aduce sume importante pentru bugetul comunei: complexul de ferme Smithfield. „Având în vedere aşezarea geografică a Seleuşului, între Pâncota şi Ineu, este foarte greu ca la Seleuş să vină un investitor mare mai ales că cele două oraşe le pot oferi mult mai mult. Când vine un investitor de calibrul acesta, nu poţi să-l alungi din localitate pe considerentul că miroase, aşa cum au făcut consilierii din opoziţie. Mie seara îmi miroase de la porcii vecinului – pot să îi spun să nu mai ţină porcii? Putem strânge sume importante la buget, să accesăm un credit cu ajutorul căruia să facem investiţii, să asfaltăm străzi şi alte proiecte importante. Dar consilierii locali din opoziţie nu au dorit acest lucru pentru că făceam prea multe pentru comună. Cu un nou Consiliu nu vom mai rata o astfel de investiţie”, a spus primarul Branc. Pentru locuitorii din Seleuş primarul are însă o veste bună, din punctul de vedere al investiţiilor. „Suntem în faza de discuţie cu un investitor care vrea să facă un câmp de panouri solare, care să producă energie verde. Aştept să discutăm după ce vine din concediu, iar pe acesta nu-l vom mai rata pentru că avem o hotărâre de consiliu de anul trecut în sensul acesta – un teren pe care l-am scos la licitaţie dar nu s-a prezentat nimeni”, a dezvăluit primarul. Astfel, câmpul de panouri solare, care va aduce locuri de muncă şi venituri la bugetul Seleuşului va putea fi construit fără o decizie din partea consiliului local ce ar putea fi dizolvat de instanţă săptămâna viitoare.
„Consilierii PDL, PC, PSD şi PNŢCD nu au dorit să dăm fânul de pe păşune gratis la oameni”La Tribunalul Arad există un proces pe rol privind dizolvarea Consiliului Local Seleuş, „lucru pe care şi-l doresc peste  90% din seleuşeni”. Dorinţa locuitorilor din Seleuş pentru a avea un consiliu care să le apere interesele dincolo de calculele politice a fost alimentată şi de cele întâmplate recent, când actualul consiliu nu s-a putut întruni decât prea târziu pentru a vota noua organigramă a Primăriei, elaborată conform noilor legi în vigoare care au cerut economii în administraţiile locale. „S-a întrunit în cele din urmă consiliul, a trecut organigrama, dar numai pentru că cei care nu o votau erau pasibili de amendă. Organigrama a trecut, dar consilierii PDL, PC, PSD şi PNŢCD au votat împotriva unei rectificări bugetare prin care trebuia să acceptăm o sumă de 280 mii lei de la APIA prin care urma să cumpărăm un tractor şi alte utilaje pentru cosit păşunea, fânul urmând să-l distribuim gratis la oameni. Aici se vede răutatea consilierilor şi faptul că nu vor binele comunei, s-au opus să facem acest lucru care era în avantajul oamenilor. Nu au vrut ca oamenii să primească fân gratis de la Primărie!”, a conchis primarul Cristian Branc despre cele întâmplate în ultima şedinţă din Consiliul Local Seleuş. Oricum, locuitorii din Seleuş au mai primit câte un balot de fân gratis, în urma unui parteneriat încheiat între primărie şi o firmă privată, care a cosit păşunea întinsă a comunei pe cheltuiala ei, oprindu-şi doar o parte din baloţii de fân rezultaţi. Primăria Seleuş a reuşit astfel să rezolve două probleme importante: păşunea curăţată (cerinţă a autorităţilor) şi un ajutor acordat crescătorilor de animale din Seleuş, greu încercaţi de natură anul acesta în urma inundaţiilor din primăvară când o bună parte a culturilor legumicole au fost compromise.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro