Stire

Cătălin Ţiţirigă, candidat la preşedinţia organizaţiei municipale PSD: ?Suntem oameni tineri, care ne-am propus un proiect - o alternativă la puterea portocalie a PDL din oraş?

10.09.2010 ⋅ 0 comentarii

- Domnule Ţiţirigă, de ce aţi ales să candidaţi pentru preşedinţia organizaţiei municipale PSD?-  Candidez pentru că este nevoie de un suflu nou în PSD Arad, o organizaţie grea, unde munca nu va fi una uşoară. Am intrat în competiţie ca locuitor al oraşului Arad de 17 ani şi pentru că nu mai doresc să văd cum scorul de 30% al partidului obţinut în judeţ este zdrobit de cele 15-16 puncte pe care le ia municipiul. Ca om tânăr nu mai pot accepta ca PSD să fie în continuare pe locul trei în Arad.    - Ce veţi face să ridicaţi procentul partidului în municipiu, astfel încât PSD Arad să nu mai primească doar medalia de bronz?- Prima dată mă voi ocupa de reconstrucţia partidului la nivel individual, astfel încât în septembrie 2011 să avem organizaţii locale pe fiecare din cele 107 secţii de votare din municipiu, iar în fiecare organizaţie să avem minim 30 de membri. 
- Cu siguranţă nu veţi putea reuşi de unul singur în ceea ce vă propuneţi. Cine este în echipa dumneavoastră şi cum veţi colabora cu preşedintele de la nivel judeţean ce va fi ales doar peste o săptămână?- Sunt convins că oricare ar fi preşedintele de la judeţ, vom reuşi să facem o echipă bună. Suntem oameni tineri care ne-am propus un proiect – o alternativă la puterea portocalie a PDL din oraş. Sigur, avem oameni de valoare şi printre seniorii partidului, pe care nu mai trebuie să ne bazăm, cum ar fi Ioan Cuzman sau Dimitrie Muscă.
- Preşedintele organizaţiei municipale ar putea fi favoritul pentru primărie al PSD, dar şi omul care ar putea întocmi listele de consilieri. Atunci când v-aţi depus candidatura, aţi luat în considerare şi aceste aspecte?- Noi va trebui să căutăm cel mai bun candidat pentru Primăria Aradului, eu deocamdată nu m-am gândit la funcţia de primar. Vom găsi candidatul împreună cu conducerea filialei judeţene, vom lua această decizie împreună. Va trebui să fie acel candidat care va fi în stare să-l bată pe Gheorghe Falcă sau pe oricine ar fi candidatul PDL la primărie. Doresc ca PSD Arad să îşi deschidă sedii în toate colegiile municipiului, iar acolo să decidem, prin vot secret, candidaţii pentru listele de consilieri. 
-  Sunteţi cinci candidaţi anunţaţi, iar sâmbătă vor fi alegerile. Cum s-a desfăşurat „campania electorală”?-  În opinia mea, competiţia va fi destul de echilibrată, deoarece toţi candidaţii au atuurile lor, cu toţii sunt oameni de valoare. Atomsfera a fost pozitivă în campania electorală, nimeni nu a atacat pe nimeni. Cred că toţi candidaţii care vor pierde îşi vor putea găsi în cele din urmă locul în noua echipă ce se va forma după alegeri. 
- Credeţi că noul preşedinte al organizaţiei municipale PSD va fi ales conform conştiinţei delegaţilor, sau vor conta şi alte argumente?- Cu siguranţă va fi o competiţie corectă şi deschisă. Oamenii îl vor alege pe cel care va avea programul cel mai bun. Eu aş putea pune o miză uriaşă pe corectitudinea colegilor mei. Sunt convins că delegaţii nu se vor lăsa influenţaţi de unul sau de altul din conducerea partidului. Membrii PSD Arad îl vor alege pe cel mai bun candidat pentru a le fi lider. 
- Le puteţi garanta colegilor dumneavoastră că în 2011 PSD Arad va fi pregătită să câştige primăria Aradului?- Sunt convins că până în 2011 vom forma echipe care vor lucra şi care vor avea forţa să se bată cu actualul partid de la conducere. Nu voi accepta ca în urma alegerilor din 2012, mai puţin de 30% din consilierii locali să nu fie ai PSD. Eu când intru într-o luptă merg până la capăt, să ating ceea ce mi-am propus să realizez.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro