Stire

Laurenţiu Hălmăgean, noul preşedinte al organizaţiei municipale PSD: ?Nu o persoană este ţinta noastră, ci ţinta noastră este ?ntregul electorat din Arad?

13.09.2010 ⋅ 0 comentarii

-  Domnule Hălmăgean, a fost o competiţie extrem de strânsă, cum vi s-a părut?- A fost o cursă puternică să spun aşa, am avut foarte mult de lucru însă am candidat pentru această funcţie ca să câştig şi mă bucur practic pentru această realizare a mea. - Ce urmează acum pentru dumneavoastră, ca nou preşedinte al organizaţiei municipale PSD?- Aşa cum am spus şi la început, în cuvântul meu de prezentare, primul lucru care trebuie făcut este deschiderea porţilor partidului, primirea de noi membri. Mă refer şi la tineret, dar şi la toate categoriile sociale pentru că doar astfel vom putea cunoaşte direct problemele cu care se confruntă electoratul din Arad. Spun acest lucru deoarece consider că trebuie să fim alături de om, de cetăţenii şi de electoratul din Arad nu doar din patru în patru ani, când sunt alegeri, sau atunci când este o Conferinţă ca şi aceasta. Va trebui să stăm alături de ei tot timpul. Este adevărat că avem doar doi consilieri municipali, foarte puţin pentru pentru un partid atât de mare ca şi PSD-ul la nivel naţional. Însă prin cei doi vom încerca să fim o trâmbiţă a cetăţeanului din Arad, vom încerca să le prezentăm ideile, să le rezolvăm problemele şi să le ascultăm of-urile.
- Atât Marius Lazăr, cât şi dumneavoastră, v-aţi referit în timpul Conferinţei la faptul că nu v-aţi axa atât de mult pe o critică la adresa primarului Gheorghe Falcă, cât pe promovarea unor soluţii sau unui program alternativ pentru Arad.- Eu spun că în primul rând, şi cred în ceea ce spun, că PSD-ul nu ar trebui să aibă o problemă cu primarul Gheorghe Falcă. Noi avem o problemă de reorganizare şi va trebui să ne impunem în oraşul Arad prin decenţă politică, în primul rând să atragem electoratul de partea noastră. Noi ar trebui să atragem cetăţeanul, electoratul să vină la vot şi să fie de partea noastră.  Aş vrea ca majoritatea voturilor să se îndrepte spre PSD, aşa cum se întâmpla la începutul anilor 2000.
- PSD-ul nu ar trebui să aibă o problemă cu Gheorghe Falcă, deci una din problemele PSD la Arad nu este Gheorghe Falcă?- Nu aş putea să spune că agreem persoanele din PDL sau că sunt simpatiile noastre, departe de mine lucrul acesta şi nu vreau ca să înţelegeţi greşit. Ceea ce vreau să spun este că nu o persoană este ţinta noastră, ci ţinta noastră este întreagul electorat din Arad. Prin decenţa politică de care vorbeam, prin ideile şi programele pe care le vom promova sper să ne impunem în faţa electoratului. Dacă vom reuşi să ne impunem în faţa electoratului, în faţa cetăţeanului practic din Arad, atunci eu consider că probabil nici primarul Gheorghe Falcă nu va mai avea ce să facă.
- Înainte de turul doi, preşedintele Marius Lazăr a spus că va vota cu dumneavoastră.  Îi veţi returna serviciul la alegerile de joi, pentru filiala judeţeană?- Nici nu m-am gândit la lucrul acesta, mai este până joi la Conferinţa judeţeană.  Eu le doresc succes tuturor candidaţilor la preşedinţia organizaţiei judeţene şi să câştige cel mai bun, cel care este în preferinţele membrilor şi delegaţilor de la judeţ.
- Faptul că dumneavoastră aţi câştigat astăzi (sâmbătă), ne poate da o idee despre cine ar fi favorit în alegerile de joi?- Nu, nu cred că ar trebui să dea nicio idee. Sunt convins că joi va fi un vot liber şi că va câştiga cel care se va impune printr-un program corect, prin atragerea delegaţilor de partea lui. Cel mai important criteriu cred că este munca depusă în cadrul partidului. 
- Aţi avut parte de o primă şedinţă de partid mai tensionată. Este aceasta atmosfera din cadrul PSD Arad?- Da, într-adevăr a fost o şedinţă mai tensionată. Am găsit organizaţia municipală destul de agitată să spun aşa. Nu cred că aceştia sunt adevăraţii membriiPSD, nu cred că adevăraţii membri PSD pot avea un comportament atât de dur. Nu aş dori să mai amintim de astfel de lucruri, aş dori să le uit cât mai repede. Există o vorbă, un proverb care spune aşa: „ai pierdut, continui, ai câştigat, continui”. Noi trebuie să înţelegem că suntem în aceeaşi echipă, mergem pe acelaşi drum şi nu cred ca are foarte mare importanţă cine este membru în conducerea organizaţiei, cine este vicepreşedinte sau cine obţine funcţiile în partid. Important este ca toţi, împreună, să punem umărul şi să readucem organizaţia municipală acolo îi este locul, adică în frunte. Probabil a fost o zi mai tensionată, nervii au fost mai încordaţi dar sunt sigur că într-un final toţi vom forma o echipă şi vom merge în faţă pentru a ne atinge obiectivele pe care ni le-am propus.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro