Stire

Primăria le-a refuzat arădenilor un drept recunoscut de Tribunalul Arad şi de Curtea de Apel din Timişoara: acela de a manifesta pe platoul Palatului Administrativ!

16.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Primăria Arad a ignorat soluţia irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara în privinţa dispoziţiei primarului numărul 2475 din data de 12.05.2008. Tribunalul Arad dăduse iniţial o sentinţă civilă care anula câteva prevederi ale dispoziţiei, inclusiv cea care interzicea adunările publice pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Primăria a făcut recurs, dar nu a avut câştig de cauză, Curtea de Apel Timişoara respingând în 4 februarie 2009 acest demers al administraţiei arădene. Între timp la conducerea Prefecturii a venit Călin Bibarţ, iar subiectul a fost muşamalizat. Timp de mai bine de un an şi jumătate de zile, primăria a continuat totuşi să respingă cererile sindicatelor ori ale diferitelor organizaţii de a manifesta în vecinătatea primăriei, invocând tocmai această dispoziţie a primarului.
Acest lucru a ieşit la iveală cu ocazia procesului pe care mai multe organisme neguvernamentale arădene l-au intentat primăriei tocmai pentru această dispoziţie. Dan Artimon, reprezentantul Arad ID şi al Consiliului Local Civic este cel care a scos la iveală acest subiect care se credea a fi îngropat. Vom reveni cu mai multe amănunte.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro