Stire

Cecilia Irimie, noua preşedintă a organizaţiei municipale de femei din PSD: ?Vrem să promovăm femeile ?n acele funcţii de unde p?nă acum au fost date la o parte?

25.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Cecilia Gabriela Irimie este noua preşedintă a organizaţiei municipale de femei din PSD, fiind aleasă în urma unei şedinţe desfăşurate joi seara. Îşi doreşte promovarea femeilor pe funcţiile unde până acum le-a fost restricţionat accesul, iar la Conferinţa organizaţiei judeţene de femei, ce are loc astăzi, o susţine pe Alexandra Braica. - Doamna Irimie, care sunt prinicipalele valori pe care doriţi să le promovaţi în cadrul organizaţiei municipale a femeilor din PSD?- Eu în primul rând doresc să mulţumesc tuturor celor care m-au votat, celor care m-au sprijinit şi care mi-au dat anumite sfaturi. Împreună cu echipa nou formată, care este autentic arădeană, vreau să demonstrez că suntem o echipă unită, că vom lucra împreună şi că vom promova femeile. Doresc să îi mulţumesc în mod special Nataliei Intentero pentru că a venit la Conferinţă şi îi urez mult succes la funcţia pentru care candidează, vicepreşedinte al Consiliului Municipal. 
- Spuneţi că femeile au nevoie de promovare. Este partidul mai mult o lume a bărbaţilor?- Nu neapărat, noi ne dorim ca şi la nivel judeţean, şi la nivel municipal, să promovăm femeile atât în funcţiile de consilier municipal, consilier judeţean, în acele funcţii unde până acum femeile au fost cam date la o parte, este vorba despre funcţiile de conducere mai ales. 
- Date la o parte pe criterii discriminatorii?- Femeile nu au fost destul de bine scoase în evidenţă, dar cu o echipă tânără noi sperăm să corectăm acest lucru.
- Care sunt proiectele imediate ale organizaţiei municipale de femei  a PSD?- Eu aştept să fie aleasă şi preşedinta de la judeţ (sămbătă, n.r.) şi apoi vom face împreună strategia. Eu o susţin pe Alexandra Braica, cea care a dovedit pe parcursul anilor că poate să lupte chiar dacă a fost o simplă membră. Vrem ca organizaţia de femei să dobândească fineţea şi diplomaţia dânsei, iar împreună vom elabora strategia femeilor PSD-iste din Arad.
- Care ar fi în general rolul unei organizaţii de femei în PSD sau în alt partid?- În general, organizaţiile de femei ajută tinerii, ajută familiile nevoiaşe. Noi am participat la anumite acţiuni, cum au fost cele de la Moneasa, la Festivalul Clătitelor. Oriunde a fost nevoie, am fost alături de organizaţiile din PSD. În campaniile electorale şi la alte acţiuni, peste tot am fost alături de organizaţie şi ceea ce ni s-a spus am făcut.
- Va avea organizaţia de femei tupeul sau forţa necesară pentru a cere un număr mulţumitor de locuri pe listele partidului?- Noi asta vom încerca să facem, şi cred că împreună vom reuşi. Ne dorim un procent de reprezentativitate de 30%.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro