Stire

Nicolae Ioţcu către democrat-liberalii din colegiul 3: "Să nu fiţi primii influenţaţi de ceea ce vedeţi pe anumite ecrane!"

27.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Filiala PDL Arad şi-a început seria şedinţelor de alegeri din această toamnă cu întâlnirea democrat-liberalilor din Colegiul 3, municipiul Arad. Şedinţa a avut loc la Palatul Cultural, fiind aleasă structura de conducere a organizaţiei de Colegiu. Aceasta este prezidată de drept de către deputatul Adrian Niţu şi senatorul Ovidiu Marian, membrii de rând ai Colegiului 3 pedelist având să-şi exprime opţiunile de vot doar pentru poziţiile secundare de conducere.  Şedinţa a fost interesantă din punct de vedere politic, având în vedere că la prezidiu au luat loc toţi liderii PDL Arad prezenţi vineri în oraşul nostru: preşedintele CJA Nicolae Ioţcu, vicepreşedintele CJA Adrian Ţolea, viceprimarul Geanina Pistru şi toţi cei şapte parlamentari. Nicolae Ioţcu a fost primul care le-a vorbit democrat-liberalilor din sală, discursul său fiind cel mai lung. Ioţcu le-a cerut colegior săi să ignore ceea ce este prezentat în presa considerată ostilă PDL, şi să prezinte arădenilor că „lucrul pe care îl facem în administraţie este acela pentru care am fost aleşi”, conform sloganului electoral „facem ce trebuie”. „Până în momentul de faţă ne-am făcut datoria (cei din administraţia arădeană, n.r.). Suntem primul judeţ în atragerea fondurilor europene, nu vorbesc despre proiecte depuse, ci în implementare. La Consiliul Judeţean avem 210 milioane de euro, toată suma e contractată şi aprobată, este o sumă certă, nu pe care să o visăm. Săptămâna viitoare vom semna alte cinci contracte. Şi Primăria Aradului a reuşit să ia toate contractele pe care şi le-a propus”, a spus Nicolae Ioţcu. De critica lui Ioţcu nu au scăpat celelalte partide: „Când alţii vorbesc, trebuie să îi întrebăm dacă au făcut ceva pentru Arad. Noi ieşim pe poziţii corecte, iar ei împroaşcă cu noroi Aradul, critică Aradul ca Arad. (...) Dacă privim doar pe anumite ecrane, am putea să ne punem nişte semne de întrebare. Să nu fiţi primii influenţaţi. Eu nu am simţit ostilitate aşa cum încearcă unii să spună, din partea oamenilor. Dacă eşti corect şi discuţi cu cetăţenii nu ai probleme”, a mai spus Nicolae Ioţcu, precizând că din calitatea sa de preşedinte al CJA face vizite foarte dese în judeţ unde discută cu arădenii. 
Iustin Cionca a criticat uşor guvernarea centrală, dar a făcut-o pentru a susţine GuvernulCelelalte discursuri au fost mai scurte, cu toţii amintind de „ghinionul” PDL de a guverna în perioadă de criză. Mai mulţi vorbitori au făcut apel la unitate: „Voi sunteţi cărămizile din fundaţie, trebuie să avem grijă de voi pentru că altfel noi care suntem la etajele superioare ne ducem în jos cu viteză” (Iustin Cionca). Tot deputatul Cionca a criticat uşor guvernarea de la Bucureşti: „Din păcate nu guvernăm foarte bine. Avem un Guvern, câţiva miniştri nu şi-au făcut treaba şi au fost schimbaţi, noi trebuie să fim acum alături de aceşti oameni, ca într-o familie”, a spus Iustin Cionca. Deputatul a mai precizat că în campanie a promis descentralizare şi stoparea scurgerii impozitelor pe care le plătesc arădenii spre alte judeţe. În cazul ambelor probleme, deputatul arădean a spus că există progrese, existând şi „o voinţă de descentralizare” din partea Guvernului.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro