Stire

Scandal ?ntre părinţi la Şcoala Generală ?M. Eminescu?: ?un băiat deranjează o clasă ?ntreagă, cerem să ?l transfere dacă nu ne transferăm noi copiii la altă şcoală?

28.09.2010 ⋅ 0 comentarii

Ieri dimineaţă mai mulţi părinţi au venit la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Arad, cerând conducerii să mute un copil cu probleme de comportament în altă clasă sau la altă şcoală, iar în caz contrar declarând că îşi vor muta ei copiii. Săptămâna trecută copiii acestora nu au venit la şcoală în semn de protest.
Scandalul a început după ce copilul, elev în clasa a III-a, a fost mutat într-o altă clasă în urma comasării. Părinţii celorlalţi copiii spun că băiatul îi deranjează pe aceştia la oră, îi înţeapă şi uneori îi bate. Totodată, aceştia acuză băiatul că deseori îşi face necesităţile pe el, în clasă, iar pentru a scăpa de miros, copiii sunt nevoiţi să deschidă ferestrele. „Copiii noştri învaţă cu ferestrele deschise din cauza mirosului de pişu şi caca. Vine iarna ce o să mai facă să iasă mirosul? Nu ne putem bate joc de copiii noştri pentru unul singur. Dacă nu îl vor muta din clasă noi nu ne mai trimitem copiii la această şcoală. Îi transferăm în altă parte”, spun părinţii prezenţi ieri dimineaţă în faţa şcolii. Mama copilului învinuit este însă de altă părere - „Copilul meu nu are probleme de comportament. A fost testat şi nu sunt probleme. Nu are probleme psihice, ci are diabet drept pentru care trebuie să meargă mai des la toaletă. Nu face în clasă, ci se învoieşte de la învăţătoare. Nu se ia de ceilalţi copii decât atunci când este provocat.”
Problemele au început încă din clasa ICopilul şi mama lui nu sunt la prima problemă de acest gen. Încă din clasa I copilul a fost acuzat că îi bate pe ceilalţi şi că le distrage atenţia de la ore. Şi atunci părinţii au venit la direcţiune şi au cerut să fie transferat, spunând că în caz contrar îşi vor transfera ei copiii la altă şcoală. Atunci copilul a fost transferat în altă clasă, iar în anul următor nu s-au mai înregistrat probleme. Din septembrie însă clasa respectivă a fost desfiinţată, elevii fiind mutaţi în alte două clase. Părinţii copiilor cu care acesta urma să fie coleg s-au revoltat încă din iunie, de la aflarea veştii. Acum, după prima săptămână de şcoală, părinţii au cerut directorului să remedieze cumva situaţia pentru că, zilnic, copiii lor vin acasă şi se plâng de băiatul cu pricina.  
Actele nu demonstrează vreo afecţiuneConform legilor în vigoare, directorul şcolii nu poate exmatricula sau transfera copilul la altă şcoală deoarece nu există acte doveditoare cum că ar avea probleme psihice. „Părinţii au venit la mine şi mi-au spus care este situaţia însă noi nu putem evalua copilul - psihiatric - decât cu acordul părinţilor acestuia. Am vrut să le punem la dispoziţie o învăţătoare de sprijin, însă dacă nu sunt opt copii cu asemenea probleme nu se poate. Cât despre faptul că elevul îşi face necesităţile în clasă acest lucru nu este adevărat, învăţătoarea îl învoieşte ori de câte ori are nevoie. Vom rediscuta problema cu inspectorul şcolar general şi vom încerca să găsim o soluţie”, ne explică Iliţa Moldovan, directorul şcolii.  
Inspectorul şcolar general: „În primul rând este un conflict între părinţi”Părinţii protestatari au sunat ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi au cerut inspectorului general să intervină. „Am fost anunţată azi-dimineaţă (n.r. ieri) de conflictul dintre părinţi. Acolo este în primul rând o problemă între părinţi. Am vorbit şi cu mama copilului în cauză dar şi cu părinţii nemulţumiţi. Mamei băiatului i-am promis că voi merge mâine (n.r. azi) împreună cu ea la Şcoala Specială să vadă cum este acolo. Interesul nostru este ca toţi copiii să poată învăţa în condiţii optime. Voi lua legătura şi cu Protecţia Copilului pentru a evalua starea băiatului, dar ceea ce se întâmplă în şcoală este în primul rând un conflict al părinţilor şi nu sunt de acord cu reacţia lor. Îi înţeleg pe fiecare şi pe mama copilului, dar şi pe ceilalţi părinţi”, spune Mirela Aldescu, inspctorul şcolar general al IŞJ Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro