Stire

Grădiniţă de concert, rock-simfonic, cor pentru copii ? doar c?teva din surprizele noii stagiuni a Filarmonicii Arad

06.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Stagiunea 2010-2011 a Filarmonicii de Stat Arad se va deschide joi, printr-un cântec comun care celebrează arta şi pacea, Richard Wagner semnând una dintre cele mai încântătore scene de palat din  întreaga literatură muzicală. Corul nobililor şi al cavalerilor de la începutul actului II al operei Tannhäuser devine emblema sonoră a deschiderii noii stagiuni de concerte, alături de autograful violoncelistic schumannian şi cea mai clasică dintre capodoperele  simfonice ale lui Johannes Brahms „Simfonia aIV-a în mi minor”.
Noua stagiune va aduce melomanilor arădeni de toate vârstele, numeroase surprize de la un concert rock – simfonic, personalităţi de marcă până la grădiniţă de concert pentru copii.
„Stagiunea 2010-2011 vine cu o serie de noutăţi, atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Joi, în deschiderea stagiunii vom avea Corul nobililor şi al cavalerilor, urmând concertul în la minor de Robert Schumann - cel care a fost desemnat pe bună dreptate  ,,cea mai îndrăzneaţă şi aventuroasă” partitură din literatura destinată instrumentului, ce va fi interpretat de violoncelistul german Laszlo Fenyo. Ultima parte a concertului se va încheia cu Simfonia a IV-a de Johannes Brahms”, ne explică Rodica Tălmaciu, directorul Filarmonicii Arad. Dirijorul concertului va fi maestrul emerit Petru Sbârcea, iar concertul va începe mâine de la ora 19.30.

Se dă startul Grădiniţei de concert pentru preşcolari
Din dorinţa de a-i atrage tot mai mult pe tineri în sala de concerte şi totodată din convingerea că consumul de muzică reprezintă o alternativă constructivă mult mai sănătoasă decât altele pentru petrecerea timpului liber, conducerea Filarmonicii intenţionează să demareze pe parcursul noii stagiuni o serie de programe şi proiecte dedicate educaţiei muzicale.
Printre acestea amintim Grădiniţa de concert,  care îşi va deschide porţile odată cu începerea noii stagiuni, reprezentând o oportunitate pentru publicul alcătuit din tineri părinţi care vor avea astfel posibilitatea să vină la concerte însoţiţi de copii de vârstă preşcolară, copii care vor fi supravegheaţi pe întreaga durată a concertului într-un ambient adecvat vârstei şi totodată oferindu-le posibilitatea iniţierii prin joc în lumea muzicii.
Programul de educaţie muzicală „Vitamina La” va debuta de asemenea sub forma unui proiect pilot. Tot pentru copii şi cu copii se va înfiinţa un cor care va funcţiona sub îndrumarea atentă a maestrului de cor Robert Daniel Rădoiaş.

Surpiză pentru iubitorii de rock - Deep Purple, Beatles, Queen, Kevin Costner, la Filarmoncă
Luna octombrie continuă la Filarmonică cu Medalionul dedicat lui Antonio Vivaldi, concert susţinut în data de 14 a lunii, de la ora 19.30 în sala mare a Palatului Cultural. Programul va cuprinde Simfonia în do major, Simfonia în sol major şi Anotimpurile de Antonio Vivaldi, dirijor fiind maestrul Dorin Frandeş, iar solist Dorel Bîc. În data de 21 octombrie, de la ora 19.30, este programat un eveniment Rock simfonic, cu participarea extraordinară a actorului Claudiu Bleonţ, iar Corul Academic împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad vor interpreta lucrări din creaţia formaţiilor Queen, Deep Purple, Blues Brothers, Rolling Stones, Beatles şi Kevin Costner and Modern West. Dirijorul spectacolului va fi maestrul Horst Hans Backer, cel care a şi realizat aranjamentul orchestral al lucrărilor. Luna octombrie se va încheia cu Requiem-ul lui Giuseppe Verdi, în data de 28 a lunii, de la ora 19.30. Dirijorul concertului va fi maestrul austriac Wolfgang Groehs, iar solişti vor fi soprana Anna Ryan, Mihaela Ungureanu, Dietmar Kerschbaum şi Walter Fink, toţi din Austria.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro