Stire

Consiliul Judeţean vrea să reabiliteze complet drumul Arad-Seleuş, ?n 2011

07.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Drumul judeţean Arad-Ineu este cel mai aglomerat drum de acest rang din judeţul nostru. Acest fapt este cunoscut tuturor şoferilor arădeni, urmând să fie demonstrat şi de studiul de trafic derulat de Consiliul Judeţean, ce urmează să fie finalizat la sfârşitul lunii octombrie. Informaţia ne-a venit din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Cristian Drăgan. Tot Drăgan ne-a mai dezvăluit că pentru anul viitor, CJA îşi propune reabilitarea completă a segmentului de drum Arad-Seleuş. „La sfârşitul lunii octombrie va fi gata studiul de trafic. Drumul Arad-Seleuş este cel mai tranzitat iar pentru anul viitor ne propunem să-l  modernizăm în totalitate, pe cei 38,4 kilometri de drum . Am avut o discuţie în acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, şi vom prinde investiţia în bugetul de anul viitor”, a declarat Cristian Drăgan. Pentru moment, oficialii Consiliului Judeţean nu au o soluţie definitivă de finanţare pentru investiţia în cauză. „Vom vedea ce modalitate găsim, un împrumut sau vom aloca bani din bugetul Consiliului Judeţean”, a mai precizat vicepreşedintele CJA. Segmentul de drum dintre Ineu şi Seleuş, mult mai scurt (10 ,5 kilometri) a fost reabilitat complet în perioada 2007-2009.

Contre politice despre starea drumurilor din judeţ: „Se lucrează la marea scârbă”
Starea actuală a drumului Arad-Seleuş este evidenţiată de către politicienii din opoziţie, de această dată de preşedintele filialei PC Arad, Mircea Purcaru. Liderul conservatorilor a constatat că segmentul de drum Arad-Şiria este foarte denivelat din cauza petecelor de asfalt puse în mod necorespunzător. „Pe drumul Arad-Horia-Şiria, dacă din avion aruncau asfaltul ieşea mai bine. S-a lucrat la marea scârbă, sunt curios cât a costat lucrarea. Este clar că în două luni se vor forma din nou gropi”, a spus Mircea Purcaru. Consilierul judeţean a mai luat în vizor şi cele trecerile la nivel cu calea ferată de pe centura de nord a municipiului. „Înţeleg că trecerile  peste calea ferată sunt ale Ministerului Transporturilor, dar de doi ani avem secretar de stat în acest minister (Eusebiu Pistru, n.r.) şi dacă nu s-au găsit bani pentru viaducte, măcar să fie reparate acele treceri”, a mai cerut Mircea Purcaru.
Preşedintelui PC Arad i-a răspuns tot vicepreşedintele CJA citat deja, acesta explicând că drumul Arad-Şiria este afectat de traficul greu. „Nu putem pune şi noi aceleaşi restricţii de trafic ca şi pe drumurile naţionale pe timp de vară, pentru că atunci am bloca tot ce înseamnă transport în judeţ. Mircea Purcaru este în criză de imagine şi vrea să-şi facă imagine criticând administraţia judeţeană”, a fost replica lui Cristian Drăgan. În privinţa celor două pasaje rutiere de şoseaua de centură, conform ultimelor relatări ale secretarului de stat Eusebiu Pistru, ele ar trebui să se afle deja în faza de post-licitaţie. Cât de curând, câştigătorii celor două licitaţii ar trebui să fie anunţaţi public, lucrările efective urmând să demareze de abia anul viitor.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro