Local

Deschidere grandioasă la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic

11.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Peste 400 de arădeni au participat aseară, la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad, mai ales că tot aseară maestrul Victor Rebengiuc a primit distincţia BENE MERENTIS. Majoritatea oficialităţilor locale au fost prezente la eveniment, însă a lipsit primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Distincţia a fost înmânată de Laurian Oniga directorul Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad şi de către omul de afaceri Valer Blidar cel care a oferit maestrului şi un premiu, în bani, în nume personal, în semn de apreciere şi respect pentru cariera sa. După înmânarea distincţiei, publicul a fost invitat la dineu – într-un cadru ce a reuşit pentru o oră să reînvie atmosfera vechii curţi vieneze.
La ora 20, spectatorii au fost invitaţi în sala mare a Teatrului unde au putut urmări spectacolul „Festinul Imperial“ al Teatrului Karromato din Praga. La realizarea spectacolului au fost folosite atât tehnici tradiţionale dar şi moderne specifice teatrului de marionete. Publicul arădean a primit foarte bine spectacolul mai ales că reprezentaţia de la Arad a fost total diferită de celelalte, deoarece s-a făcut în colaborare cu artişti de la Filarmonică şi de la Liceul de Artă. Regia spectacolului este semnată de Luis Montoto, scenografia - Boraros Szilard, adaptarea muzicală - Marco Ivanovic, construcţie marionete şi decor - Taller Karromato. Actori marionetişti au fost Pavla Srncova, Adela Ungureanu-Caimacan, Francesca Zoccarato, Luis Montoto. Solişti: Diana Birta (soprană), Brola Nicoleta-Maria (soprană), Melinda Duffner (mezzosoprană), Dan Caimacan  (bariton). Orchestra: Artemiu Simonca (dirijor), Traian Roman (vioară), Andreea Jurcă  (violoncel), Radu Cîrstulescu (corn), Corina Ardelean  (flaut), Carmen Crăciun (clavecin), Andrea Leahu (pian).
Astăzi, Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad continuă cu un spectacol de muzică şi poezie „Dialoguri şi fantezii în jazz” susţinut de cunoscuţii artişti Ion Caramitru şi Johnny Răducanu. Spectacolul se va juca pe scena Palatului Cultural deoarece pianul necesar nu a putut fi transportat la teatru, iar mâine, Teatrul Mic va prezenta spectacolul „Doamna noastră din Pascagoula“, de T. Williams, producţie în cadrul căreia vom avea ocazie să îi întâlnim pe alţi doi „Monştri sacri“ ai scenei româneşti – Valeria Seciu şi Mircea Andreescu.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro