Local

Profesori de la Grup Şcolar Industrial CFR au participat la cursuri de formare continuă Comenius ?n Portugalia, Franţa şi Malta

09.11.2010 ⋅ 0 comentarii

În cadrul Programului de „Învăţare pe tot Parcursul Vieţii”- cursuri de formare continuă Comenius,  profesorii Anca Păcurariu şi Alexandra Blaga, precum şi bibliotecar Marius Pantea de la Grup Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Arad au participat în perioada septembrie - octombrie 2010, la mobilităţi individuale în Portugalia, respectiv Franţa şi Malta. Astfel, prof. Anca Păcurariu a luat parte la cursul „Robotics School”, care s-a desfăşurat în Portugalia şi a avut ca temă realizarea şi programarea roboţilor. Scopul cursului a fost de a oferi profesorilor cunoştinţe, informaţii şi unelte pedagogice, metodice şi tehnice, atât teoretice cât mai ales practice care să le permită să-şi eficientizeze munca, să se dezvolte personal şi profesional, să cunoască şi să acumuleze informaţii noi din domeniu. „Ca urmare a acestei activităţi de formare, în liceul nostru se va iniţia un cerc tehnic având ca temă studiul roboţilor, care va contribui la ridicarea interesului manifestat de elevi pentru domeniul ştiinţelor şi tehnicii”, a precizat prof. Anca Păcurariu.

La cursul „Media şi Educaţie ca unelte ale Democraţiei” desfăşurat în localitatea Hamrun, Malta, a luat parte Marius Pantea, bibliotecar la Gr. Şc. CFR. Tema activităţii de formare a fost motivarea elevilor adolescenţi prin utilizarea metodelor interactive şi media pentru îmbunătăţirea studiului, iar scopul a fost iniţierea participanţilor în noţiuni de jurnalism şcolar, în promovarea educaţiei prin media şi deprinderea şi dezvoltarea în utilizarea tehnicilor media. Astfel, datorită acestei participări la activitatea de formare şi a colaborării cu ceilalţi participanţi din UE, se are în vedere implicarea Liceului CFR Arad în parteneriate de tip Comenius Multilateral. Prof. Alexandra Blaga a luat parte la cursul „Orientare şi competenţe: convergenţe şi singularităţi ale sistemelor educative europene” în oraşul Bordeaux, Franţa, iar în cadrul conferinţelor susţinute la acest stagiu s-au pus în discuţie mobilitatea şi dezvoltarea competenţelor din sistemul educativ european, evaluarea prin competenţe, prezentarea experienţelor din cadrul mobilităţilor elevilor pe proiecte europene. „Rezultatele acestor proiecte au fost prezentate în cadrul Consiliului profesoral al şcolii, la care a asistat, din partea ISJ Arad, ins. şc. responsabil cu gestionarea programelor internaţionale Maria Luta. Cu această ocazie, au fost apreciate eforturile depuse de cei trei participanţi, precum şi rezultatele obţinute în cadrul mobilităţilor individuale din programul sectorial Comenius, confirmându-se încă odată titlul de Şcoală Europeană obţinut de liceul nostru” ne-a precizat prof. Smaranda Căpăţână, directorul Gr. Şc.Ind. CFR Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.V.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro