Local

Cristian Moisescu şi Tiberiu Dekany, aproape excluşi din PNL!

12.11.2010 ⋅ 0 comentarii

Cu o săptămână înaintea alegerilor, conducerea judeţeană a PNL Arad a luat decizia de a propune excluderea din partid a ambilor consilieri municipali! Fostul primar Cristian Moisescu şi fostul viceprimar Tiberiu Dekany sunt acuzaţi de colegii lor, în special de cei din organizaţia municipală, de faptul că nu mai reprezintă interesele PNL în Consiliul Municipal prin lipsa lor de activitate. Decizia de excludere a pornit dinspre Biroul Politic de conducere al organizaţiei municipale, care a formulat o propunere în acest sens Biroului Judeţean. Acesta din urmă a luat în discuţie propunerea în şedinţa de ieri, unde 11 liberali au votat pentru excluderea celor doi consilieri municipali din partid (două voturi au fost nule).  Hotărârea luată ieri nu este definitivă deoarece excluderea din partid a celor doi consilieri municipali trebuie parafată de Delegaţia Permanentă. Din câte se pare, şedinţa Delegaţiei Permanente va avea loc după alegerile din 20 noiembrie. În urma excluderii, Moisescu şi Dekany îşi vor pierde funcţiile din Consiliul Municipal, urmând ca în locul lor să acceadă, teoretic,  Ionel Ciupe (fost preşedinte interimar al PNL Arad) şi Gheorghe Drăgan.

  „Nu reprezintă PNL, nu participă la şedinţe. Cererea este întemeiată” Celor doi consilieri municipali PNL li se reproşează faptul că nu sunt activi în CLM, iar drept urmare liberalii se simt nereprezentaţi în legislativul municipiului. „Decizia de astăzi (ieri, n.r.) s-a luat la propunerea Biroului Politic Municipal, care a înaintat Biroului Politic Teritorial (Judeţean) o propunere de excludere. Sunt trei paşi procedurali, decizia de astăzi va trebui ratificată de Delegaţia Permanentă. Motivele sunt lipsa de reprezentare pe care PNL o are la acest moment în Consiliul Local Municipal. S-a luat această decizie pentru că altfel am văzut că nu ne putem înţelege cu dânşii şi la cererea colegilor din Birou care ne-au reproşat că nu sunt reprezentaţi”, a declarat Florin Galiş, preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad. Liderul  filialei judeţene PNL, deputatul Mihăiţă Calimente consideră „întemeiat” demersul liberalilor din municipiu, deoarece consilierii municipali nu mai activează politic. Secretarul coordonator Vasile Man spune că s-au respectat toţi paşii procedurali, astfel încât decizia luată ieri nu poate fi contestată. „Au fost invitaţi pentru ziua de astăzi (joi, n.r.) să participe la Biroul Politic Teritorial. Ei nu mai reprezintă PNL, nu au mai fost la şedinţe, ori ei au anumite obligaţii faţă de partid”, a arătat şi Vasile Man. Practic, Cristian Moisescu şi Tiberiu Dekany sunt acuzaţi că prin (in)acţiunea lor, PNL nu joacă un rol important în dezbaterile sau disputele legate de activitatea CLM şi a primarului Gheorghe Falcă, pe linie administrativă.    Ce fac cei doi consilieri municipali ai PNL

Liberalii (unii dintre ei cel puţin) nu sunt la prima tentativă de a schimba garda din CLM. Criticile la adresa celor doi consilieri municipali s-au înteţit încă de la începutul acestui an, în luna februarie existând o tentativă de retragere a sprijinului politic pentru Cristian Moisescu din partea organizaţiei municipale PNL. Decizia de atunci a liberalilor de la municipiu nu a trecut însă de votul colegilor din Biroul Judeţean, condus pe atunci de Sever Jurcă. Cristian Moisescu nu a putut fi contactat ieri pentru declaraţii, însă în luna februarie îşi apăra cauza spunând că la fiecare proiect de hotârâre iniţiat de primar votează împotrivă. Între timp, scandalul legat de consilierii municipali PNL s-a mai înăbuşit, iar peste PNL Arad au mai trecut câteva interimate (Jurcă, Mihăiţă Calimente, Ionel Ciupe şi din nou Calimente) dar şi o schimbare a centrului de putere în Biroul Judeţean. Nemulţumirea faţă de activitatea celor doi a rămas însă, drept dovadă fiind declaraţiile ulterioare ale liderilor organizaţiei municipale PNL pe acest subiect şi, evident, votul de ieri.  Nici Tiberiu Dekany nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de ieri. Din informaţiile noastre, Dekany se află încă în Ungaria. Nu a răspuns la numărul de telefon pe care îl are în ţara vecină.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro