Local

Manifestări de amploare timp de două săptăm?ni ?n cadrul Festivalului studenţesc UNIFEST la Universitatea ?Aurel Vlaicu?

16.11.2010 ⋅ 0 comentarii

Festivalul Studenţesc UNIFEST şi-a deschis porţile în Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Aflat la a IX-a ediţie în Arad, Festivalul se desfăşoară pe o perioadă de două săptămâni, timp în care studenţii vor putea participa la o serie de activităţi educaţionale, sportive şi cultural artistice. Tot în cadrul festivalului este cuprins şi Balul Bobocilor UAV, programat pentru miercuri 24 noiembrie.    Evenimentul este organizat de către Liga Studenţilor UAV cu sprijinul conducerii universităţii. „Festivalul studenţesc UNIFEST are o tradiţie de 9 ani, debutând in anul 2001 cu o ediţie organizată la nivel de Bucureşti urmând ca în anii următori, UNIFEST să devină unicul festival naţional studenţesc din România. Din anul 2002 UNIFEST se desfăşoară şi în centrul universitar de la Arad, fiind organizat de către Liga Studenţilor din “Universitatea Aurel Vlaicu” (L.S.U.A.V.).  În anul 2010, L.S.U.A.V. doreşte să ofere o nouă dimensiune acestui eveniment incluzând în programul festivalului activităţi culturale, educaţionale, de divertisment şi competiţii sportive”, ne explică Flavius Isac, preşedintele L.S.U.A.V. Rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ este alături de studenţi şi le-a promis acestora tot sprijinul necesar. „În calitate de rector am sprijinit întotdeauna studenţii, atât pe linie academică, dar şi în activităţile lor, aşa cum şi ei au fost alături de mine. După cum ştiţi, noua Lege a Educaţiei Naţionale prevede o prezenţă de 25% a studenţilor în Senatul Universităţilor. Noi avem această prezenţă dintotdeauna şi ne bucurăm ca ei să fie alături de noi în luarea deciziilor care îi privesc totodată şi pe ei.” Ediţia din acest an a festivalului se desfăşoară sub sloganul „Distracţie gratis, nu degeaba” deoarece accesul studenţilor la toate activităţile din calendarul manifestării este gratuit. „Festivalul este organizat de studenţi pentru studenţi, spiritul studenţesc fiind principalul element care va sta la baza - atât a organizării, cât şi a participării publicului la acest eveniment. Pe parcursul UNIFEST studenţii vor avea acces gratuit la Teatru, Filarmonică şi Muzeu. Am încercat să le oferim şi transport gratuit pe tramvaie cum se întâmplă şi în celelalte centre universitare din ţară care organizează UNIFEST dar nu am primit răspuns din partea CTP-ului”, mai explică Flavius Isac.    Campionate sportive, activităţi culturale, Balul Bobocilor, toate în cadrul UNIFEST

Primul eveniment din cadrul Festivalului s-a desfăşurat aseară la Old Lady’s Pub şi a constat într-un concurs de „BeerPong”. Astăzi de la 10 este programat campionatul de fotbal, iar de la ora 20, tot la Old Lady’s Pub (strada Poetului nr. 5), studenţii vor fi prezenţi la campionatul de poker. Mâine va continua campionatul de fotbal, tot de la ora 10, iar de la ora 16 studenţii vor participa la un seminar alături de reprezentanţi de la Poliţia Rutieră, urmat de Tunning Auto - Contest în piaţa Avram Iancu. Şi cum mâine e miercuri, deci miercurea studenţească, Clubul Space va găzdui „Student Night”. După o nouă etapă din cadrul campionatului de fotbal, joi, de la ora 20 va urma un alt campionat de data aceasta de darts. Week-end-ul va fi de asemenea plin de evenimente, vineri studenţii având parte de fotbal, ping-pong şi karaoke, sâmbătă seara „Champions Night” în Clubul Space iar duminică, campionat de Airsoft pe terenul Airsoft din Sântana. Luni este programată o vizită la o casă de copii şi un spectacol umanitar pentru aceştia la ora 10, iar patru ore mai târziu câţiva studenţi vor participa la o emisiune-dezbatere la West Tv. Seara este rezervată unui concurs de bancuri şi Stand-up Comedy la Old Lady’s Pub. Marţi este ziua campionatului de bowling, iar marele eveniment al Festivalului este programat miercuri seara de la ora 19 şi anume Balul Bobocilor UAV 2010. După bal, studenţii sunt invitaţi în Club Space la „Back to the 50’s with Bonnie and Clyde” alături de DJ Rynno & Sylvia. Joi 25 noiembrie vor avea loc campionatele de biliard şi volei iar seara studenţii sunt invitaţi la film în cafeneaua „La faţa locului”. Vineri va avea loc festivitatea de închiderea a celei de-a IX-a ediţii de UNIFEST la Arad unde se va vorbi despre acţiunile din cadrul festivalului. „În paralel cu aceste activităţi studenţii vor putea merge la filarmonică, teatru şi muzeu, la spectacolele şi manifestările organizate de acestea, putând intra gratuit pe bază de legitimaţie. De asemenea, conducerea UAV ne-a pus la dispoziţie spaţiul necesar pentru desfăşurarea unor activităţi din programul UNIFEST”, mai precizează Flavius Isac.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro