Local

Protocol ?mpotriva reducerii concediului de ?ngrijire a copilului

03.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Organizaţia de femei a Partidului Conservator a semnat joi cu Asociaţia MAME un protocol de colaborare în vederea sprijinirii în instanţă a mamelor sau taţilor în privinţa noilor decizii referitoare la diminuarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului, dar şi la micşorarea cuantumului acestei indemnizaţii. „Partidul Conservator se împotriveşte categoric diminuării perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copiilor şi are aceeaşi poziţie şi faţă de diminuarea cuantumului acestei indemnizaţii. PC a decis să apere în instanţă drepturile mamelor şi în acest sens am semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia MAME, pentru ca mai multe mame să afle despre intenţia noastră”, a declarat preşedintele Organizaţiei de Femei a PC, Lia Ardelean. Lia Ardelean a spus că femeile înscrise în Asociaţia MAME au mai solicitat prelungirea perioadei de creştere a copiilor până la trei ani, deoarece în România copiii cu vârste cuprinse între doi şi trei ani nu prea au alternativă de îngrijire. Preşedinta Asociaţiei MAME a subliniat că studiile arată că perioada de până la trei ani alături de mamă este foarte importantă şi ajută la dezvoltarea emoţională şi cognitivă normală a adultului de mai târziu.
 Protocolul semnat între cele două părţi este valabil minimum doi ani, cu posibilitatea de prelungire şi constă în principal în reprezentarea gratuită a mamelor în instanţă pentru apărarea acestor drepturi.
 Maria Culescu a arătat că în prezent există 193.000 de indemnizaţii pentru creşterea copiilor şi acest lucru ar însemna o economie de 350 milioane lei/an, adică mai mică de 0,07% din PIB. Ea a menţionat că zeci de mame scriu periodic la asociaţie, plângându-se că sunt nevoite să meargă la serviciu şi nu au cu cine să-şi lase copiii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro