Local

Fermierii arădeni pot primi certificate de calificare ?n agricultură printr-un proiect al Asociaţiei Fermierilor din Rom?nia

06.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia Fermierilordin România a  lansat la Arad, în cadrulunui seminar, un proiect cofinanţat din Fondul European „Calificarea pentruagricultură – o şansă pentru viitor!”. Proiectul, lansat în prezenţa unoragricultori din diverse părţi ale judeţului, a fost prezentat de către AdelinaPopescu, preşedintele Asociaţiei şi totodată director de proiect şi de cătreIsidor Negrea, director executiv Agroserv Management. Evaluatorul proiectuluieste Adam Alda, preşedintele Oficiului Judeţean pentru Consultanţa AgricolăArad care a făcut şi o prezentare despre situaţia fermierilor arădeni.„Proiectul urmăreşte creşterea calităţii resurselor umane din agricultură prinasigurarea de competenţe şi capabilităţi specifice pentru angajaţii din acestsector. De asemenea dorim să conştientizăm angajaţii din agricultură înlegătură cu avantajele şi oportunităţile obţinerii unei calificări în vedereadezvoltăriii profesională dar şi îmbunătăţirea accesului la serviciile deevaluare, validare şi certificare a competenţelor profesionale”, a explicatAdelina Popescu.

Grupul ţintă alproiectului este constituit din 1.600 de persoane – 560 ocupate în culturacerealelor, plantelor tehnice, legumicultură, pomicultură, viticultură, 520ocupate în creşterea animalelor, 200 în activităţi mixte şi 320 manageri. Lafinalul proiectului, participanţii îşi vor însuşi cunoştiinţe avansate,competenţe şi calificări necesare pentru menţinerea locurilor de muncă, dar voravea şansa să primească certificate pe bază de competenţe profesionale îndiverse ocupaţi, fapt ce va determina obţinerea de calificări şi creştereaşanselor de dezvoltare profesională.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro