Local

Investiţie de 20 de milioane de euro la F?nt?nele: Butterfly Royal Golf Resort

06.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Mii de spaţii delocuit, spaţii comerciale, teren de golf, hotel de lux, centru SPA şi fitness,restaurante, agenţii bancare, ateliere de producere şi desfacere de artizanat,internet cafe, bowling... toate în ceea ce probabil va deveni în viitor uncartier de lux al Aradului. Deocamdată este vorba despre un teren de 174 dehectare situat între Fântânele şi Frumuşeni. 

Proiectul a devenitpublic în anul 2008, când s-a scris despre un PUZ care prevedea lucruriincredibile pentru localitatea aflată la doar 3 kilometri de municipiul Arad.Zona era împărţită în trei: zona de sport, agrement, spaţii verzi şi dotăricomplementare (spaţii comerciale, spaţii prestări servicii, spaţii cazare,turism, spaţii verzi, trasee carosabile, pietonale, piste pentru minicar-uri,biciclete, parcaje, garaje, reţele tehnico-edilitare), zonă de locuinţe şi dotăricomplementare (zonă de parcuri, complexe sportive, recreere, turism, perdele deprotecţie), zonă de echipare edilitară (staţia de epurare şi drumul de acces).

Emil Otlăcan,primarul localităţii, spunea atunci că proiectul este de o importanţă extraordinarăpentru Fântânele, dar şi pentru Arad: „Proiectul este de mare anvergură,asemenea complex mai poate fi întâlnit lângă Londra sau Moscova. Cei care vorsă-l realizeze sunt oameni serioşi şi sigur vor ieşi în curând în presă cu maimulte amănunte”. Aşa s-a şi întâmplat, iar la finalul săptămânii trecute  italienii de la Bellavista GolfVillas&Resort SRL au lansat oficial proiectul care va fi finalizat îndecursul a 29 de luni şi care valorează 84.567.356 de lei, din care mai mult dejumătate (43.628.095lei) reprezintă bani din finanţări nerambursabile.

Firma arădeană care aajutat la proiectarea acestei investiţii este Proiect SA, condusă de GheorgheSeculici. „Este una dintre cele mai importante investiţii, care a fostrealizată la nivelul judeŢului Arad în domeniul agrementului şi nu numai, oşansă pe care a avut-o localitatea Fântânele”, a spus vineri Seculici.

Din totalulsuprafaţei vizate,  73 de hectare suntale complexului de agrement Butterfly Golf, din care  56 vor reveni terenului de golf, proiectat înformă de future (de unde şi denumirea întregului proiect). Dincolo de acesta,spaţiul verde privat va ocupa 350.000 de metri pătraţi, iar cel public 150.000mp. 6.000 de plante noi îşi vor găsi locul aici. Totul, dublat de parcuri culocuri amenajate pentru fitness, pieţe, servicii de poştă, farmacie, un azil, oşcoală primară, biserică, terenuri de baschet, tenis şi fotbal. Pentrulocuitorii zonei, totul se va contabiliza, dacă nu în altceva, în 5.000 delocuri de muncă. Pentru oficialii locali, în taxe şi impozite şi în creştereasemnificativă a afluxului de turişti, după cum susţine vicepreşedintele AdrianŢolea, prezent la lansare: „Investiţia este importantă atât pentru comunaFântânele, cât şi pentru judeţul Arad, prin valoarea investiţiei, prinsuprafaţa ocupată şi prin ceea ce îşi propune. Cred că investiţia de laFântânele este extrem de importantă şi din punct de vedere al turismului”,

Italienii suntconvinşi că proiectul pe care îl dezvoltă va avea succes. Îi încurajeazăinclusiv o serie de statistici din anul 2008, conform cărora  în acel an s-au înscris 590 de jucători degolf, 2.000 existau în Ungaria, iar Europa număra 4,5 milioane de jucători degolf înregistraţi.

 Proiectul terenului de golf îşi propuneatingerea a două ţeluri ambiţioase, construirea unui teren modern, prinutilizarea unor material şi tehnologii de avangardă şi respectarea mediuluiînconjurător. Complexul va avea, de asemenea, parcuri cu locuri amenajatepentru fitness, pieţe, servicii de poştă, farmacie, un azil, o şcoală primară,biserică, terenuri de baschet, tenis şi fotbal. Investitorii susţin că au alescomuna Fântânele, pentru că este foarte aproape de graniţă, de Arad şi deTimişoara, iar viitoarea autostradă va lega zona de Europa.

Bellavista este osocietate italo-română, înregistrată în România, constituită din patru grupuriitaliene din zona Brescia care desfăşoară afaceri în sectorul serviciilor,construcţiilor şi instalaţiilor. Cifra de afaceri a societăţii este de 200 demilioane de euro.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro