Local

Arădenii ?şi doresc o stradă pietonală mobilată cu lucrări de artă

06.12.2010 ⋅ 0 comentarii

În cadrul proieculuiVITO - Dezvoltarea integrată a oraşelor istorice în Europa Centrală şi de Estau fost aplicate sute de chestionare pentru a afla părerea arădenilor despreplanurile primăriei pentru strada Meţianu, care va urma să fie amenajată castradă pietonală. Astfel, au fost primite 435 de răspunsuri referitor la acestsubiect.

Sondarea opinieipublice  s-a desfăşurat pe două paliere:chestionare aplicate pe 258 de subiecţi, pe grupuri ţintă şi chestionare prinsite-ul electronic al primăriei - 177 de răspunsuri.

Chestionarea clasicăa fost realizată pe următoarele grupuri ţintă: cetăţeni din cinci cartiereale  municipiului, agenţi economici dinzonă, turişti.

Cei care au răspunson-line, în proporţie de 81,9% au declarat că au vizitat oraşe în care existăzone pietonale atractive, iar 85,8% dintre ei sunt de părere că Aradul ar aveaavantaje prin crearea unei zone pietonale în centrul istoric. 74,5% dintrerăspunsuri au fost favorabile pentru strada Meţianu, iar ca amenajăripotrivite, cei mai mulţi, 60%, au ales mobilierul stradal, în special lucrăride artă. Ca activităţi comerciale potrivite pentru zona pietonală ar fi:alimentaţie publică, magazine de antichităţi, magazine de cadouri,.

Cei mai mulţi dintrerespondenţi (97%) vor ca aprovizionarea magazinelor din zona pietonală să fierestricţionată cu un orar special pentru accesul auto (dimineaţa devreme sau încursul nopţii), dar nu ar vrea să le permită locatarilor din zonă să intre cuautoturismele pe strada pietonală în timpul nopţii. Cu staţiile de taxi înapropierea acestei zone respondenţii sunt însă de acord (62,7%).

Ceilalţi 258 desubiecţi asupra cărora s-au aplicat chestionarele au avut opinii similare faţăde strada pietonală Meţianu. Toţi tinerii intervievaţi au declarat că îşidoresc organizarea unor terase şi expoziţii în aer liber, însă atunci când avenit vorba despre oprirea taximetrelor pe străzi adiacente străzii pietonael,jumătate dintre turişti s-au declarat nemulţumiţi. Cei mai mulţi dintrerespondenţi (96,1%) au fost însă de acord ca cei care nu respectă interzicereacirculaţiei în zona pietonală să fie sancţionaţi. Doar 10,25% dintre agenţiieconomici întrebaţi s-au declarat împotriva acestei măsuri.

Sursa: Observator.info

Autor: (D.M.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro