Local

Protecţia Copilului a inaugurat un Adăpost de zi şi de noapte pentru copiii străzii

08.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Este deja o imagine binecunoscută aceea a copiilor care fug după noi cerşind un leu sau o bucată de pâine. Sunt mulţi, iar în prag de iarnă nu au unde să stea, sfârşind uneori tragic. Tocmai de aceea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASPC) s-a gândit la aceşti copii ai nimănui şi a înfiinţat, cu fonduri europene de la Banca Mondială şi cu ajutorul Consiliului Judeţean Arad şi Primăria Zădăreni, un Adăpost de Zi şi de Noapte pentru copiii străzii care au domiciliul pe raza judeţului nostru. Adăpostul este unul modern, foarte curat şi bine utiliat, unde 16 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani pot sta, dacă se hotărăsc, pentru o perioadă îndelungată. Bugetul total alocat acestui proiect este de 257.544 euro (din care 25% reprezintă investiţia CJ Arad şi a Primăriei Zădăreni, care a dat terenul), iar construcţia propriu-zisă a adăpostului a început în 2008.
„Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii a fost înfiinţat ca urmare a implementării proiectului „Iniţiativa copiii străzii”. Aici copii vor avea parte de cazare, mâncare, educaţie şi programe de integrare. Vor merge la şcoală, vor avea parte de consiliere psihologică şi vor rămâne aici până reuşim integrarea lor socială şi familială” a explicat dr.gen.adj. al DGASPC Arad, Rodica Crainic.
La nivelul judeţului Arad există în acest moment aproximativ 100 de copii ai străzi, din care doar 40% sunt din judeţul nostru. Pentru aceştia există Centrul de Criză, însă cei care doresc pot veni la acest Adăpost inaugurat în cursul zilei de ieri în prezenţa autorităţilor locale, a partenerilor şi managerilor de proiect şi conducerii DGASPC. Prin acest adăpost se vizează îmbunătăţirea infrastructurii sociale destinate copiilor străzi, creşterea calităţii serviciilor judeţene prin specializarea profesională, optimizarea serviciilor pentru copii care locuiesc în stradă.

Sursa: Observator.info

Autor: Simona Virvarii ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro