Local

Moneasa ?şi ?mbie turiştii de sărbători cu cina porcului, plimbări cu sania şi p?rtie de schi

08.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Mai sunt câteva săptămâni până când se dă startul şirului de sărbători, drept pentru care agenţiile de turism, hotelurile, pensiunile, restaurantele şi localurile de tot felul se întrec în oferte cât mai îmbietoare şi potrivite pentru buzunarele cetăţenilor în astfel de vremuri. Nu foarte mulţi sunt cei care ştiu încotro o vor apuca odată cu zilele libere primite de Crăciun şi Revelion, şi pentru că petrecerea sărbătorilor peste hotare  este prea costisitoare pentru majoritatea cetăţenilor, plaiurile mioritice rămân o alternativă acceptabilă din punct de vedere financiar. Arădenii se pot bucura de o ieşire din cotidian şi sărbători de poveste refugiindu-se la doar câţiva zeci de kilometri de municipiu. Este vorba de staţiunea Moneasa, unde pregătirile au început deja, beculeţe colorate, pensiuni şi hoteluri cât mai împodobite şi oferte peste oferte afişate pe uşi,  ferestre etc.   Cu ce-şi atrag turiştii localurile din staţiune? Cina porcului,  muzică de petrecere - live, distracţie în piscină şi posibilitatea de a schia sunt doar câteva metode de divertisment   puse la dispoziţia celor care aleg să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în "perla munţilor Zărand". În plus aceştia mizează pe cele câteva zile care le va creşte bugetul,  după care staţiunea intră în "hibernare" până la vară.

Vila Mayumi - cina porcului şi plimbări cu sania - divertisment condiţionat de numărul turiştilor şi....zăpadă

Cu mai bine de trei săptămâni până la cumpăna dintre ani, la Vila Mayumi din staţiune este pustiu deocamdată, la fel ca în majoritatea locurilor din staţiune. Lucrurile însă vor sta cu totul altfel peste câteva zile când admosfera de sărbătoare şi ziele libere va anima locurile, odată cu sosirea turiştilor. Până atunci pregătirile sunt în toi, iar ofertele sunt gata şi vin la pachet. Astfel că cei care optează pentru câteva zile frumoase petrecute în această locaţie au de ales din ofertele puse la dispoziţie de către reprezentanţii localului. Pentru zilele de Crăciun aceştia au şi câteva surprize, pe lângă meniurile speciale. "Dacă se ocupă un număr satisfăcător de locuri, vom pregăti pentru oaspeţii noştri cina porcului. Va fi o tăiere a porcului la care vor putea lua parte, preparatele fiind pregătite în faţa clienţilor în curtea vilei. Totul va fi completat de o degustare de vin şi ţuică şi o masă pe cinste. Acest lucru va avea loc în ajunul Crăciunului, în timp ce în pachetul pentru revelion sunt incluse două mese festive,   bufet suedez, dar şi specialităţi cum ar fi şalău cu campere, piept de curcan umplut şi specialitatea casei păstrăv gătit special. Dacă vom avea şi zăpadă clienţii noştri vor avea parte de o plimbare cu sania trasă de cai din partea pensiunii, asezonată cu ţuică şi vin fiert" spune Geani Pirtea, administratorul localului.  Cât despre anul 2011, acesta spune că speră să fie mai bun din punct de vedere turistic decât acest an, şi ca turiştii să redescopere staţiunea şi în perioada de primăvară şi toamnă, nu doar vara şi iarna atunci când este perioada optimă.

Hotel Parc - seri de dans cu Daniel s Band, bucătărie internaţională şi program folcloric

Reprezentanţii Hotelului Parc ştiu deja ce pun la bătaie pentru a-şi mulţumi clienţii. Programul este bătut în cuie atât pentru Crăciun cât şi pentru Revelion, totul venind în pachete promoţionale. Astfel că pachetul de Crăciun începe din 28 decembrie, când gazdele îşi vor întâmpina oaspeţii cu un salut de bun venit însoţit de  tartine, fursecuri, ţuica, vin, cafea ,ceai, etc. A doua zi turiştii cazaţi în acest hotel se vor putea distra pe muzica formaţiei Daniel s Band şi se vor bucura de bunătăţi din bucătăria internaţională la cină. Joi va avea loc pomana porcului, cu tăierea porcului pe terasă şi produse specifice  (caltabos, cârnaţ, costiţă afumată, şuncă, pastramă, muşchiuleţ de porc afumat, lebăr, sângerete, toba, gulaş de varză, mămăliguţa cu costiţă şi cârnăciori, ţuică fiartă, vin fiert, plăcinte specifice etc ), puse la dispoziţie, la care se adugă şi un program folcloric.  Hotelul asigură atât revelionul cât şi un microrevelion, în prima zi a anului de la care nu vor lipsi surprizele şi tombolele.   Despre pachetul "Revelion 2011 - all inclusiv" reprezentanţii hotelului spun că "acesta cuprinde: cazare, pensiune completã cinã de “Bun venit”, cinã româneascã , meniu specific de Revelion, prânz de revenire, microrevelion. Pe parcursul sejurului se oferă vin la pahar, vin fiert, bere la pahar, cafea, bufet de dulciuri şi prăjituri, acces la centrul SPA din incinta hotelului (piscină, jacuzzi,saună, sală fitness)".

Pârtie de schi, grătare şi cătlane la Panoramic

După o perioadă de câţiva ani, Moneasa va pune la dispoziţie turiştilor pârtie de schi. Aceasta aparţine de Hotel Panoramic, iar lucrările sunt în toi astfel încât până la sărbători să fie şi funcţională. "Până la Crăciun intenţionăm să repunem în funcţiune pârtia de schi. Aceasta va fi  luminată şi mai lungă decât pârtia iniţială. Ca noutate vom pune la dispoziţia turiştilor şi o şcoală de schi pentru  începători, în special pentru copii. Avem deja monitor de schi care îi va iniţia pe cei doritori, ca atare aşteptăm zăpada şi turiştii, pentru care vom pregăti şi diverse concursuri, pentru a se simţi cât mai bine.  Acum amenajăm un loc special unde vom face grătare şi specialităţi la ceaun, iar oaspeţii au posibilitatea să participe  pentru că amenajăm şi o terasă unde pot servi o ţuică sau un pahar de vin. Am început să dezvoltăm o bază de tratament care sperăm că va fi funcţională din această lună. Aceasta va cuprinde saună, masaj, piscină etc" declară Edeleni Coloman proprietarul hotelului. În legătură cu anul  care bate la uşă, din punct de vedere turistic acesta este de părere că " trebuie o abordare foarte optimistă în ceea ce priveşte noul an. Sunt pe ideea că pentru a ieşi din criză trebuie să devenim consumatori şi cei care au frâiele în mână trebuie să sprijine consumul de orice fel".


Crăciun cu Tinu Vereşezan la Hanul de la Bârsa şi cazare gratuită pentru primii clienţi înscrişi

În drum spre Moneasa, localurile se află în aceeaşi vâltoare a pregătirilor şi prezentări ofertelor de sărbători. Hanul de la Bârsa mizează pe muzica bună,  pentru că până la urmă muzica face petrecerea. Ca atare reprezentanţii hanului oferă celor interesaţi un Crăciun pur românesc, mâncare specifică şi băutură bună, toate însoţite de cântecele bine cunoscutului solist Tinu Vereşezan, principala atracţie a sărbătorilor în acest loc, aşa cum specifică administratorul localului. Şi ofertele de Revelion sunt gata de promovat. Ca atare cei care doresc să petreacă la cumpăna dintre ani, într-un mod rustic amenajat pe măsură vor trebui să scoată din buzunare 250 de lei. În aceşti bani intră meniul, băutura şi buna dispoziţie garantată de gazdă. În plus pentru primii clienţi care se înscriu pentru Revelion, hanul va pune la dispoziţie şi cazare pentru noaptea respectivă, camerele fiind gratuite.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro