Local

17 decembrie - data la care şantierele din Arad se ?nchid

14.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Firmele care desfăşoară lucrări pe banipublici în Arad, respectiv pe şantierele din Centrul Vechi (inclusiv Podul Traian)şi pe cele din Aradul Nou şi pe Calea Romanilor (lucrări finanţate cu ajutorulîmprumutului de la BERD) vor înceta activitatea în aceste zone în data de 17decembrie. Odată cu scăderea temperaturilor sub 0 grade Celsius nu se mai potrealiza turnări de asfalt, ci doar de beton şi aşezarea bordurilor.

Directorul tehnic al Primăriei, Răzvan Popa,spune că lucrările pentru partea a doua a proiectului de reabilitare a

infrastructurii de transport sunt în grafic,atât pe Calea Romanilor (acum se toarnă beton de egalizare), cât şi în AradulNou, unde înlocuirea şinei s-a realizat în proporţie de 80%.

În ceea ce priveşte Centrul Vechi, lucrărilesunt şi aici în grafic, cu excepţia străzii Cozia. Aici se lucrează încă lacanalizare, dar Răzvan Popa spune că de sărbători se încearcă amenajareastrăzii astfel încăt locuitorii să aibă un acces decent la locuinţe. În generaltrotuarele sunt cele care au rămas mai în urmă. Clădirea Preparandiei estepregătită pentru demararea lucrărilor de finisare. Au fost alese culorilepentru faţadă, care vor fi aplicate însă în primăvară. Se încearcă aplicareaunor culori apropiate de cele originale: culori deschise, pastelate.

Lucrările desfăşurate la infrastructură peCalea Aurel Vlaicu şi în Centru vor fi recepţionate abia în ianuarie-februarie2011. Directorul tehnic al primăriei ne-a declarat că va fi nevoie de 12şedinţe ale consultantului cu constructorul înainte de finalizarea raportuluicare îi va fi prezentat primăriei. Raportul va conţine informaţii despreneconformităţile sesizate şi măsura în care acestea au fost remediate. „Dacăraportul este favorabil, atunci începe procedura de recepţie, care va dura 3-4săptămâni. Vor avea loc verificări pe teren şi se vor discuta observaţiilereferitoare la reclamaţiile primite, inclusiv din presă. Toate au fost depusela dosar”, ne-a declarat Răzvan Popa. Conform spuselor acestuia, ca să serespingă recepţia lucrărilor, ar fi nevoie de condiţii extraordinare. Recepţiapoate fi însă amânată, sau poate fi realizată cu unele observaţii. Cel maiprobabil semnarea documentelor de recepţie se va face în luna februarie.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro