Local

Studiu de fezabilitate pentru o parcare subterană cu 500 de locuri ?n Piaţa Avram Iancu

16.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Primăria Arad vrea studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei parcări subterane în Piaţa Avram Iancu. E dispusă să aloce pentru acest lucru peste 400.000 de lei. Dacă licitaţia se desfăşoară fără contestaţii, atunci în 3 februarie ar trebui să se semneze contractul.
Primăria spune că investiţia este o necesitate cauzată de lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona centrală a municipiului,  dar şi o nevoie de reamenajare din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a municipiului, în scopul redării atractivităţii acestuia pentru locuitori, dar şi pentru turişti.
Amplasarea acestei parcări subterane în piaţa Avram Iancu a fost făcută în cadrul studiului privind dezvoltarea reţelei de circulaţie din municipiul Arad, studiu ce stă la baza „Masterplanului de transport şi trafic al municipiului Arad“, masterplan aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Arad.
Beneficiarul intenţionează achiziţionarea unui Studiu de Fezabilitate pentru stabilirea indicatorilor tehnico-economici necesari proiectării şi a execuţiei lucrărilor de construire a unei parcări subterane cu două nivele şi un număr total de locuri de parcare de minim 500.
Parcarea va beneficia de două accese şi două ieşiri pentru autovehicule, plus trei accese/ieşiri pentru pietoni.
Se va lua în considerare şi devierea şi/sau protejarea reţelelor subterane de utilităţi existente în P-ţa A. Iancu; Păstrarea liniilor de tramvai existente pe amplasamentul actual; Reamplasarea statuii „Eroului necunoscut” din P-ţa A. Iancu într-un alt spaţiu din Arad, inclusiv găsirea a cel puţin trei noi posibile amplasamente pentru aceasta; Propunerea unor noi funcţiuni urbanistice pentru P-ţa A. Iancu (nivelul 0) astfel încât aceasta să-şi recâştige atractivitatea.
Parcarea subterană ar urma să aibă două nivele şi va fi supravegheată video. Fiecare dintre etaje va avea o culoare distinctă, iar locurile de parcare vor fi numerotate pentru o memorare mai uşoară de către utilizatori a locului de parcare folosit.
Durata maximă admisă pentru întocmirea studiului de fezabilitate este de şase luni calendaristice de la semnarea contractului.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro