Local

Soluţii de criză pentru brazii de Crăciun ? crenguţe la kilogram

16.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Pieţele din municipiu sunt pline de brazi şi molizi autohtoni sau... din Danemarca. Arădenii care se mulţumesc să aibe, în casă, de Crăciun, crenguţe de brad, le pot cumpăra la kilogram sau la preţuri între 1 şi 3 lei. În schimb cei care vor brad pot cumpăra unul autohton între 10 şi 200 de lei sau din Danemarca – care poate costa până la 800 de lei.
În Piaţa Mihai Viteazul majoritatea comercianţilor vând brazi autohtoni, de „Apuseni”,  iar cel mai scump ajunge la 200 de lei. „Preţurile au rămas la fel ca şi anul trecut. Avem şi cumpărători însă majoritatea cumpără în ultimele zile când mai scad preţurile”, spune Fineta Lazea. Unii pensionari studiază atenţi pieţele arădene pentru a vedea unde este preţul mai acceptabil – „Încă nu am primit pensia şi acum nu mai am bani. Dar zilele următoare o să vin să îmi cumpăr nişte crenguţe pentru că sunt mai ieftine. Am găsit aici la 1-2 lei şi sunt destul de frumoase. E criză anul acesta şi nu ne mai permitem brazi ca în anii trecuţi”, ne spune o pensionară.
Chiar dacă oferta e mare şi preţurile par acceptabile, arădenii nu se înghesuie să scoată banii din buzunar spunând că aşteaptă să mai scadă preţurile. De altfel, anul acesta, brazii se pot procura doar din pieţe deoarece ocoalele silvice vor scoate la vânzare doar câteva sute de brazi – „Scoatem 400 de brazi şi 700 de molizi, cam jumătate din cantitatea de anul trecut”, explică Mircea Mecheş, director tehnic Direcţia Silvică Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro