Local

Singura problemă la prima zăpadă: utilajele răm?n blocate ?n trafic la ora de v?rf

16.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Deşi marţi şi miercuri a nins aproape încontinuu în Arad, nu au apărut probleme deosebite la deszăpezire, nici în municipiu şi nici în judeţ.
În municipiu Polaris a intervenit cu 5 autospeciale pentru împrăştierea materialelor antiderapante. Deocamdată nu a fost nevoie de pluguri, pentru că stratul de zăpadă nu a fost atât de mare. Conform protocolului de prioritate, s-a intervenit cu precădere pe poduri şi pasaje, la intrările în oraş şi pe arterele mari de circulaţie. Primăria a dispus însă ca din seara trecută să se intervină inclusiv pe străzile mici, lăturalnice.
„Probleme avem când iese lumea de la serviciu, în jurul orei 16. S-a întâmplat ca din cauza aglomeraţiei, o autospecială să rămână blocată în trafic. La ora asta se merge bară la bară”, ne-a declarat Adrian Picoiu, director Polaris Arad.
Societatea care se ocupă de deszăpezire în municipiu acţionează cu 600 de tone de sare şi 1.500 de tone de nisip.
SC T.O.P. Arad (Târguri Oboare Pieţe) a alocat şi ea în acest an 280.000 de lei pentru salubrizarea şi desăpezirea pieţelor, aşa că teoretic nici aici nu ar trebui să apară dificultăţi.
Conform spuselor lui Cristian Drăgan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, nici pe drumurile judeţene nu au apărut probleme. „De la ora 3 dimineaţa am plecat în judeţ. Toate drumurile sunt practicabile. Ninge în continuare, mai ales în Târnova, Buteni, în nordul judeţului. Nu avem drumuri blocate în judeţul Arad şi nici nu vor fi, chiar dacă sunt căderi mari de zăpadă”.
În judeţ acţionează 22 de utilaje care împrăştie materiale antiderapante. Consiliul Judeţean Arad a alocat în acest an 1.600.000 de lei pentru 5 luni de zile în care ar putea fi nevoie de serviciile de deszăpezire.
Dacă pe drumurile judeţene traficul se desfăşoară în condiţii bune, se pare că probleme au fost sesizate pe DN76 şi 79A, în zona Vârfurile, acolo unde se circulă greu.
În ceea ce priveşte transportul în comun desfăşurat de Compania de Transport Public Arad, totul este în regulă, chiar dacă se circulă cu viteze ceva mai mici decât de obicei. Petru Cuvineanu, director tehnic al CTP, ne-a asigurat că pe distanţe de 15-20 de kilometri întârzierile nu sunt sesizabile şi că probleme cu carosabilul nu au fost identificate până acum de şoferii Companiei, pe niciun traseu.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro