Local

Bilanţul ninsorii de s?mbătă: o maşină acroşată de TIR şi derapată ?n pom, alta lovită de tren

20.12.2010 ⋅ 0 comentarii

Sâmbătă dimineaţa în jurul orei 10,00, pe Drumul Naţional 7, conducătorul unui Renault Megane, care circula in direcţia Nădlac, la un moment dat a derapat datorită zăpezii şi a „agăţat” un TIR ce se deplasa în direcţia Pecica, apoi a intrat în şanţul (străjuit de plopi) din dreapta drumului. Sosit prompt la faţa locului, Echipajul de Descarcerare al ISU Arad l-a scos pe ghinionistul şofer şi pe soţia acestuia din maşina serios avariată şi i-a livrat SMURD - ului şi Ambulanţei pentru a fi transportaţi la Spitalul Judeţean. În urma impactului, bucăţi din maşina avariată au fost împrăştiate şi pe şosea. Pentru câteva zeci de minute, traficul pe DN 7 a fost oprit, până când echipajul de descarcerare a reuşit să scoată victimele din maşină. Câteva zeci de maşini au rămas blocate pe şosea, în bătaia viscolului, însă din când în când, poliţiştii lăsau câteva să treacă prin zona accidentului pentru a-şi continua drumul pe şoseaua acoperită deja de zăpadă. De menţionat că pentru câteva zeci de minute, traficul a fost deviat pe ruta Nădlac-Şeitin-Semlac-Pecica, pe nişte drumuri unde se putea în condiţii optime doar cu sania.
Tot în zona Pecica-Nădlac, din câte se pare cea mai afectată de ninsoare, a  mai avut loc un alt accident care ar fi putut avea consecinţe tragice. Conform Cameliei Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, şoferul unei maşini în care se mai aflau trei persoane a forţat trecerea peste o cale ferată nesemnalizată în zona localităţii Peregu Mare, sâmbătă în jurul orei 18. Deşi se afla în câmp deschis, şoferul nu a observat automotorul care se apropia şi care a lovit în plin autoturismul. Din fericire, trenul nu avea viteză mare iar astfel doar două persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea aflându-se înafara oricărui pericol. De asemena, purtătorul de cuvânt al Poliţiei ne-a mai informat că sâmbătă a mai avut loc un accident minor la intersecţia DN 79 Arad-Oradea cu drumul judeţean spre oraşul Sântana.
Asupra judeţului Arad s-a abătut în cursul zilei de sâmbătă o ninsoare mult mai consistentă decât cea de pe vremea „codului galben” de acum câteva zile. În câteva ore s-au aşternut 30 de centimetri de zăpadă ce au îngreunat serios traficul atât în judeţ cât şi în municipiu. Eficienţa utilajelor de deszăpezire s-a simiţit, din păcat, doar după ce ninsoarea s-a mai liniştit, pe toate drumurile din judeţ traficul desfăşurându-se câteva ore bune „în condiţii de iarnă” Cel mai afectat tronson de drum naţional a fost chiar cel care leagă municipiul de graniţa cu Ungaria, Arad-Nădlac, însă nici în centrul judeţului nu s-a circulat mai bine. La redacţie am primit sesizări că şi sâmbătă seara se circula foarte greu pe drumul naţional 79 A, între Ineu şi Bârsa.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C. , V.Z. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro