Local

Investiţii de peste 15 milioane de lei ?n Micălaca

07.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali votează joi nu numai bugetul Ardului, ci şi majorarea cheltuielilor pentru reabilitarea pasajului rutier Micălaca. Astfel, costurile ajung la 14.879.000 de lei cu TVA. Contribuţia Consiliului Local Municipal la cheltuielile eligibile ale proiectului va fi de 240.426 de lei, iar la cheltuielile neeligibile – aprox. 5.200 de lei. Investiţia se va realiza cu ajutorul fondurilor POR  (Programul Operaţional Regional) 2007-2013.

Lucrări de modernizare la Centrul de zi pentru vârstnici


Tot în Micălaca se va investi suma de 446.000 de lei pentru modernizarea Centrului de zi pentru vârstnici din Micălaca. Contribuţia CLM la cheltuielile neeligibile ale proiectului este de 42.157 de lei, plus cheltuielile conexe ce pot apărea pe parcursul implementării proiectului.
Lucrările de modernizare  constau în realizarea unei anvelope termice a clădirii, se vor reface tencuielile exterioare, se va pune geam termopan, se vor înlocui instalaţiile interioare de alimentare cu apă şi canal şi se va realiza un sistem de ventilaţie cu 4 ventilatoare de baie la grupurile sanitare fără aerisire directă cu exteriorul.

Pentru prepararea apei calde menajere se propune montarea a două panouri solare, alături de centrala termică pe gaz care va fi automatizată.  Toate spaţiile interioare se vor igieniza şi se vor reface pardoselile de gresie, iar în curtea imobilului se vor reface aleile din dale de beton.
Durata de realizare a investiţiei este de 6  luni, iar fondurile provin tot prin POR 2007- 2013.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro